Divna Karleuša je kuvala bolje od svih, a ovo njeno jelo idealno je za novogodišnju večeru: Dušku je bilo omiljeno RECEPT
Recept Jelene Karleuše za novogodišnju večeru
Pop diva Jelena Karleuša već godinama je vegetarijanac, otkad je, kako kaže, shvatila koliko životinja strada zarad ljudske ishrane. Od tada se grčevito bori za prava životinja, a meso je u njenoj kući nepoželjno. Međutim, nekada, nije bilo tako, a dokaz za to je emisija kod Nataše Ilić u kojoj je JK pripremala nekoliko jela, između ostalog i svinjski file. Recept Jelene Karleuše za ovo jelo od mesa tada je oduševio sve, jer se priprema brzo i lako, a veoma je uksuno.
Ono je nesumnjivo bilo jedno od Duškovih omiljenih jela iz Jelenine kuhinje, a njega je, kao i sva ostala jela, naučila da priprema majka Divna. Ovaj Jelenin recept može da posluži kao ideja za novogodišnju večeru.
Recept Jelene Karleuše za svinjski file
– Ono što pamtim najviše je Divnino kuvanje i miris iz kuhinje. Ona je kuvala najbolje na svetu. I to ne kažem samo zato što je ona moja mama, već zaista nikad pre, a ni posle nisam probala tako dobra jela kao što je ona spremala – rekla je Jelena jednom prilikom prisećajući se kako su izgledali dočeci Nove godine u njenom detinjstvu.
Sastojci:
4 svinjska filea
– beli luk
– 1 dcl belog vina
– mešavina začina
Priprema:
Krupno iseckati nekoliko češnjeva belog luka, staviti ih u tiganj sa prepolovljenim fileima, sve posuti mešavinom začina, pa pržiti na srednjoj temperaturi oko pet minuta. Nakon toga dodati belog vina po ukusu i ostaviti da se krčka oko dvadeset minuta. Jelena je uz file poslužila cele pečurke dinstane na puteru.