Iz kuhinje Milice Milše stiže recept za desert koji morate probati: Ovo voće mu daje poseban ukus
Recept Milice Milše za kolač sprema se vrlo lako
Glumica Milica Milša u poslednjih nekoliko godina veoma je aktivna u svom poslu, kao i njen suprug, pisac i scenarista Žarko Jokanović. No, to ih ne sprečava da zajedno uživaju u svakom slobodnom trenutku, na putovanju, u izlasku ili u toplini porodičnog doma. A, neretko uživaju i u zajedničkoj pripremi ukusnih kulinariskih specijaliteta. Jedan od njih je i preukusan kolač sa pomorandžom, a recept Milice Milše za kolač prenosimo vam u celosti.
Recept Milice Milše za kolač od pomorandže
Milica je ovaj kolač pripremala u emisiji “Praktična žena” i za njega je dobila brojne pohvale. Kolač se priprema veoma brzo i lako, tako da je idealan čak i za početnike u kuvanju.
Sastojci:
– 350g keksa
– 100g mlevenog keksa
– 100g suvog grožđa
– korica jedne pomorandže
– 340g putera
– 240g meda
– 120g čokolade
– 60g kakao praha
Sastojci za preliv:
– 150g crne čokolade
– 150g mlečne čokolade
Priprema:
U velikoj posudi izdrobite keks, dodajte otopljeni puter i čokoladu, mleveni keks, kakao prah, suvo grožđe, koricu pomorandže i med. Pomešanu smesu stavite na pek papir u pleh i ohladite u frižideru i prelijte na kraju otopljenog čokoladom.