Ovako pripremljenom ručku je teško odoleti: U Radoševoj porodici je omiljeni (RECEPT)
Recept Radoša Bajića za sočne krmenadle
Radoš Bajić proslavio se kao glumac, reditelj, scenarista… A jednako je uspešan i u privatnom životu koji verno čuva daleko od očiju javnosti. Recept Radoša Bajića za uspeh na svim poljima sigurno ne postoji, ali postoji recept za jedan njegov kulinarski specijalitet kome teško neko može da odoli.
S obzirom na to da potiče iz šumadijskog sela Medveđa, iz jedne domaćinske porodice, jasno je da mu i poslovi vezani za poljoprivredu idu odlično. Iako mu pečenje rakije ide bolje od pečenja ručka, ako je suditi po jednom receptu koji je podelio sa svojim fanovima, reklo bi se da se dobro snalazi i u kuhinji.
Recept Radoša Bajića za jelo kome je teško odoleti
Radošev recept za krmenadle osvanuo je pre više od dvadeset godina u magazinu TV Novosti, a on ih je nazvao “Kremenadle a la Radoš”.
Priprema ovog jela je možda ne baš brza, ali veoma jednostavna, a sastojke za njega uglavnom svi imamo u frižideru. Krmenadle su ključne kada je ovaj recept u pitanju, dok se povrćem može malo i eksperimentisati.
Sastojci:
1kg krmenadli
malo krompira
šargarepa
crni luk
karfiol
kupus
brašno
2 jaja
so i biber
sirće
Priprema:
Očistite krmenadle od masnoće i poređajte ih na dno posude. Dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada krmenadle omekšaju, dodajte povrće sečeno na komade i dolijte još vode. Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dvoje jaja sa malo brašna. Prelijte krmenadle jajima i stavite u rernu da se zapeku.