Ovaj brzinski, posni ručak po receptu Slavice Rokvić morate probati: Jedna namirnica ga čini posebnim (RECEPT)
Recept Slavice Rokvić za posni ručak savršen je
Slavica Rokvić, suprga pokojnog Marinka Rokvića sa svojim pratiocima na Instagramu redovno deli recepte za razne kulinarske đakonije. Današnji recept Slavice Rokvić je jednostavan i brz i idealan je za ručak ili večeru.
S obzirom da je počeo pravoslavni Božićni post ovaj recept je idealan za sve one koji poste. Glavni sastojak ovog jela je ječam, veoma zdrava i ukusna žitarica.
Recept Slavice Rokvić za brzi ručak
Sastojci:
– ječam
– praziluk
– šargarepa
– tikvice
– pečurke
– začini
– jabukovo sirće
– maslinovo ulje
Priprema:
Ječam potopite u vodu, dodajte mu nekoliko kapi jabukovog sirćeta i ostavite ga tako da prenoći. Sutradan dinstajte praziluk, tikvice, šargarepu, pečurke, dodajte ječam i začine po želji. Podlivajte vodom dok se ječam i povrće krčkaju na laganoj temperaturi. Na kraju dodajte maslinovo ulje i uživajte u ukusnom jelu.