Recept Suzane Mančić za kolač svet novine svet portal
Svet

January 19, 2025 13:00

By

Poslastica koju vole sve generacije Suzana priprema na drugačiji način: Njen recept uspeva baš svima

Recept Suzane Mančić za kolač koji vole sve generacije

Voditeljka, spisateljica i glumica Suzana Mančić osim u svim svojim poslovima uživa i u kuhinji, u pripremi raznovrsnih jela u kojima uživaju kako članovi njene porodici, tako i gosti koje rado prima u svoj raskošni dom.

Recept Suzane Mančić za kolač svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Recept Suzane Mančić za kolač od maka

Suzana je svojevremeno gostovala u emisiji “Praktična žena” u kojoj je pripremala nekoliko jela, a recept Suzane Mančić za kolač koji je pravila tražili su baš svi. Ona je tada pripremala jednu starinsku poslasticu koju svi obožavaju, ali je njen način pripreme nešto drugačiji od onog kako su to činile naše bake.

U pitanju je štrudla od maka, ili poznata makovnjača koju Suzana priprema od gotovih kora, pa je mogu pripremiti čak i oni koji nisu mnogo vični u kuhinji.

– Ovo je lažna štrudla koja se pravi od gotovih kora, iako sam i ja sama mislila da je u pitanju testo. Jogurt i griz joj daju taj poseban ukus. U nju ide šećer, jer smo svi mi odrastali i na belom brašnu i na belom šećeru – rekla je šaljivo Suzana.

Recept Suzane Mančić za kolač svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube printscreen

Sastojci:

– 500g tankih kora

Sastojci za premaz:

– 3 jaja
– 1,5 čaša šećera
– 1 čaša ulja
– 2 čaše griza
– 2 čaše jogurta
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer

Recept Suzane Mančić za kolač svet novine svet portal

raktična žena/Youtube printscreen

Sastojci za nadev:

– 400g mlevenog maka
– 10 kašika šećera
– 400ml mleka

Priprema:

Kore podelite u tri dela. Otprilike po 5 komada po rolatu. Pomešajte jaja, šećer, griz, jogurt, prašak za pecivo i vanilin šećer. Preko svake kore premažite ovaj preliv, a na petu stavite nadev od maka.Urolajte i stavite u pleh. Svaku štrudlu premažite sa ostatkom preliva i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Ova poslastica je jednako ukusna i topla, ali i kad odstoji.

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.

FOTO: ATA images, youtube printscreen