U domu porodice Vučić ovo jelo je jedno od omiljenih: Jeftino je, a brzo i lako se priprema (RECEPT)
Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol je savršen
Tamara Vučić, supruga predsednika Aleksandra Vučića, sjajno se snalazi u kuhinji, što smo nekoliko puta imali priliku i da vidimo na društvenim mrežama. Iako nas prva dama Srbije uglavnom na njima obaveštava o poslovnim i diplomatskim sastancima, ono što objavi iz svog privatnog života je javnosti uvek mnogo interesantnije. Tako jednom prilikom recept Tamare Vučić za brzinski ručak ili večeru privukao mnogo pažnje.
Kako veoma vodi računa o zdravlju svoje porodice, prva dama uglavnom priprema jela od povrća, a u tome joj često asistira i sin Vukan. Jedan od takvih obroka je i pečeni karfiol.
Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol
Karfiol je vrlo zdravo povrće, koje je poželjno jesti uvek, a posebno zimi, jer se u samo 100 grama ovog povrća nalazi skoro 100% preporučene dnevne doze vitamina C. Osim toga, može biti neverovatno ukusan onda kada nađete pravu caku za njegovu pripremu. Tamara Vučić ima savršen predlog za pripremu karfiola. Ovaj ručak, osim toga što će biti zdrav i nutritivno bogat, neće biti ni skup, pošto je redovna cena karfiola trenutno oko 300 dinara po kilogramu, dok se na akciji može pronaći i za skoro duplo manje novca.
Ručak Tamare Vučić 👌 pic.twitter.com/Jhj4BJY8Qj
— Jelena (@picikato1) December 12, 2023
Pomešajte maslinovo ulje, alevu papriku, so, biber i beli luk u granulama, a potom ovu smesu prelijte preko očišćenog karfiola. Karfol poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.
Dok se karfiol peče, na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte sok od jednog limuna, limunovu koru i peršun, a potom dodajte malo čilija u prahu i kašičicu meda. Pečeni karfiol prelijte smesom. Služite uz parmezan ili svežu salatu.