Nema skoro nijedan začin a ukus mu je svetski: Nov način pripreme pečenog krompira broj jedan u svetu RECEPT
Recept za pečeni krompir savršen je
Svaki ručak u jednoj prosečnoj domaćinskoj kući sadrži prilog poput krompira. Bio on restovan, pečen ili u vidu pirea jedan je od omiljenih sastojaka svakog jela. Međutim, da li ste ga jeli sa parmezanom, hrsvakog i slanog.. Recept za pečen krompir na ovaj način moći ćete da servirate uz salatu po želji i uživate u ukusu…
Recept za pečeni krompir sa parmezanom je potpuni hit
Sastojci:
* 800 g mladih krompira
* 150 g rendanog parmezana
* 3 kašike biljnog začina
Još recepata pogledajte OVDE
* 2 čena belog luka
* 3 kašike ulja
* biber
Priprema:
1. Krompiriće oljuštite i dobro operite (krupnije isecite tako da svi zalogaji budu podjednake veličine). Ubacite ih u posudu u koju ćete staviti i parmezan, biljni začin, izgnječen beli luk i ulje. Sve dobro promešajte. Savršeno dobar trik da se sve lepo sjedini.
Pročitajte Pohovane pileće kuglice sa krompirom – Hrskavi zalogajčići koji osvajaju svojim ukusom
2. Rernu prethodno zagrejte na 250 stepeni. Potom u plitku posudu za pečenje stavite papir za pečenje i sipajte krompiriće.
3. Nakon toga krompire stavite da se peku i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite ih dok ne porumene i postanu mekani (oko 30 minuta).