Recept za punjene paprike
bakina kujna

October 30, 2022 13:45

By

Domaćice, ovo je vaš kec u rukavu za nedeljni ručak: Punjene paprike na nesvakidašnji način (recept)

Recept za punjene paprike – nesvakidašnje rapsodija ukusa

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Recept za punjene paprike – povrće nadevene mlevenim mesom, karfiolom i pečurkama
za 2 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 45 min.

Sastojci:
* 2 veće crvene paprike
* 1 manja glavica crnog luka
* 1/2 manjeg struka praziluka
* 300 g mlevene junetine
* 100 g cvetova karfiola
* 100 g šampinjona
* 200 ml gustog soka od paradajza

* malo slatke mlevene paprike
* 100 g mladog sira
* majčina dušica
* mleveni biber

* ulje

Pročitajte: Najbolji recept za rolnice s urnebes salatom koji domaćice obožavaju

Recept za punjene paprike

Foto: Svetlana Belić

Priprema:
1. Crni luk i praziluk očistiti i iseći na kockice, karfiol ustiniti u
električnom secku, šampinjone iseći na krupnije kocke.
2. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk i praziluk, a zatim dodati mlevenu
junetinu i pržiti je dok ne promeni boju. Nadalje dinstati dolivajući pomalo
vode oko 15 minuta.
3. Nakon što tečnost uvri dodati karfiol i šampinjone, pa nastaviti dinstanje
u soku koji je povrće pustilo dok tečnost ne uvri.
4. Sipati sok od paradajza, dodati mlevenu papriku, malo majčine dušice,
posoliti i pobiberiti. Kuvati dok se ne dobije gusta smesa za punjenje.
5. Paprike poprečno preseči napola i očistiti ih od semena. Premazati ih
uljem i poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj
rerni na 200°C dok napola ne omekšaju.
6. Napola pečene paprike izvaditi iz rerne i napuniti ih filom od mesa.
Odozgo posuti kockicama mladog sira i vratiti u rernu. Nastaviti pečenje
još 30 minuta.

Recept za punjene paprike ljubomorno skrivajte za sebe, jer će ovo uvek biti vaš kec u rukavu.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Svetlana Belić