Zbog ovog jela Slavica ima savršenu liniju na pragu 7. decenije, jedan sastojak je ključan FOTO
Recept za Slavičin ručak koji ćete obožavati
Slavica Rokvić, žena pokojnog legendarnog pevača Marinka Rokvića, obožava da kuva, te sa lakoćom smisli jelo od namirnica koje zatekne u svom frižideru. Kada god ima slobodno vreme najmilije obraduje nekim novim receptom, koji sa trpeze, prema njihovim rečima, nestane brzinom svetlosti! Ovaj obrok je izbalanskiran i veoma hranljiv da nije ni čudo što Slavica na pragu sedme decenije izgleda kao devojčurak… Donosimo vam recept za Slavičin ručak koji obožava da jede…
Recept za Slavičin ručak – Krompir sa blitvom i kupusom
4 srednja krompira
dve veze blitve
crveni kupus
šargarepa
mala glavica crvenog luka
so
biber
čen belog luka
masinovo ulje
balzamiko sirće od smoke
jabukovo sirće
Recept za Slavičin ručak – priprema:
Potrebno je 4 srednja krompira i dve veze blitve skuvati. Kad se skuva, izgnječiti krompir, iseckati blitvu, dodati so, biber, malu glavicu crvenog luka, čen belog, maslinovo ulje i malo balzamika. Šargarepu izdinstati i začiniti. Crveni kupus izrendati na najsitnije, i začiniti po ukusu, so, ulje i malo jabukovog sirćeta. I onda sve ređati kao u videu. Stranice pleha za svaki slučaj namazati maslinovim uljem. Potom jelo odložite u frižider na neka 3 sata, a može i duže. Ukrasiti po želji, a Slavica je stavila: posni ovseni krem za kuvanje, peršun, golicu, malinei masline…
View this post on Instagram
Uz post je, naravno dodala i svoj opis…
– Obećala sam i evo ispunila. Kažete da volite moje recepte. Od danas ću ih češće snimati. Post je u toku i uvek se nameće pitanje šta spremati, a da bude ukusno i zdravo? Evo jednog jednostavnog, a predivnog jela sa moje današnje trpeze. Potrebno je 4 srednja krompira i dve veze blitve skuvati. Kad se skuva izgnječiti krompir, iseckati blitvu, dodati so, biber, malu glavicu crvenog luka, čen belog, maslinovo ulje i malo balzamika, koristila sam balz. od smokve. Šargarepu izdinstati i začiniti. Crveni kupus izrendati na najsitnije, i začiniti po ukusu, so, ulje i malo vodnjike od prošle godine a vi možete jab. sirće. I onda sve redati kao u videu.
Pročitajte Jutra su nekada mirisala na čokoladu – Slavica Rokvić podelila recept za tortu koju je Marinko obožavao (recept)
– Stranice pleha za svaki slučaj namazati masl. uljem. U frižider na nekih 3 sata a može i duže. Izvaditi i ukrasiti po vašoj želji. Ja sam stavila posni ovseni krem za kuvanje, peršun, golicu, maline, masline… Budite kreativni, kombinujte jer u kulinarstvu ne možete da pogrešite. Kada jednom zaronite u svet pripremanja hrane, ideje će se same od sebe raðati. I bićete zadovoljni svojim umećem. Probajte, ne plašite se, vi to sigurno možete jer ograničenja se nalaze jedino u našoj glavi. Radujmo se.