Poseduje bogatstvo, a ovo sirotinjsko jelo i dalje je omiljeno Zlati Petrović: Ona ga priprema na poseban način (recept)
Recept Zlate Petrović za pasulj je bolji od svih
Pevačica Zlata Petrović uživa u pripremanju hrane za svoje prijatelje i porodicu, a posebno zadovoljstvo joj predstavlja kuvanje tradicionalnih jela za koje neki kažu da su “sirotinjska”.
Omiljeno jelo njenih ukućana je, kako sama priznaje, pasulj. Recept Zlate Petrović za pasulj traže svi koji su ga probali, a ona ga je, kaže, usavršavala godinama.
– Ceo život najviše na svetu volim pasulj, kao i moja deca. Ja ga spremam totalno bez zaprške, izbegavam je i u ostalim jelima. Kad spremam čorbast pasulj gledam da ne koristim beli – kaže pevačica.
Recept Zlate Petrović za pasulj je jedinstven
– Ono što prvo uradim je da dobro operem pasulj, stavim jednom da proključa, onda prospem tu vodu i posle stavim vruću, nikako ne sme da bude hladna. U pasulj potom dodam dve, tri cele, oljuštene glavice crnog luka. Luk vadim kada glavice počnu da se raspadaju – kaže Zlata, pa nastavlja:
– Potom, u pasulj dodajem suva rebra i dimljenu slaninu. Ne stavljam ulje, jer je slanina dovoljno masna. Kuvam ga oko dva, dva i po sata, dok se ne raspadne i dobije odgovarajuću gustinu. Na kraju dodam malo soli i suvog začina. Serviram ga u zemljanim posudama uz neku salatu.