Torta po receptu Slavice Rokvić svet novine svet portal
Svet

June 15, 2024 13:00

By

Nikad lepša: Udovica Marinka Rokvića napravila pometnju svojim priznanjem, ovako uživa u svojoj slobodi (foto)

Reči Slavice Rokvić su prava inspiracija

Udovica legendarnog pevača narodne muzike Marinka Rokvića dostojanstveno se nosi sa nenadoknadivim gubitkom, a trudi se da svojim sinovima Nikoli i Marku, kao i unucima, na ličnom primeru pokaže kako život i ljude treba poštovati i voleti.

Reči Slavice Rokvić svet novine svet portal

Instagram

Reči Slavice Rokvić i njeni saveti su inspirativni

Iako je praznina ostala za voljenim mužem i te kako prisutna, Slavica Rokvić je u svom srcu našla dovoljno ljubavi da svaki dan ulepša i sebi i svojoj porodici, ali i brojnim poštovaocima koji prate njene blogove i jedva čekaju da napiše nešto novo.

“Ko gleda spolja sanja, ko gleda unutar sebe, budi se. Jer iz čoveka ne može izaći ono čega tamo nema. Zato čoveče, probudi se”, stoji na njenom Instagram profilu. Slavica Rokvić našla ljubav u pisanju jer svakodnevno mnogim damama deli savete kako da ostanu zdrave, kako da se izbore sa problemima u menopauzi, spreme neko novo jelo, ukrase dom ili ohrabre se da otkriju umetnicu u sebi.

Slavica postavlja fotografije jela koje sama priprema, slike iz teretane, ali i slike svoje porodice. Jednom prilikom je uz staru fotografiju na kojoj su ona i Marinko nasmejani i srećni, napisala: “Zaborav je težak, prosto nemoguć jer neprestano tečeš mojim venama”.

Reči Slavice Rokvić svet novine svet portal

Ata images

Uprkos gubitku najveće ljubavi, Slavica se trudi da živi kvalitetan i ispunjen život, a u tome je podržavaju i sinovi Nikola i Marko. I baš zbog dama koje je prate, supruga pokojnog pevača neretko objavljuje motivacione poruke i tekstove na svom Instagram profilu. Emotivne reči Slavice Rokvić ostavljaju bez teksta, a njeni saveti zlata su vredni.

Naime, ona često dobija pitanja od svojih pratiteljki, a na jedno se posebno osvrnula i dala odgovor.

“Drage moje, koliko samo vaših iskrenih životnih priča, razmišljanja, pitanja, saznanja, preispitivanja… u dirljivim porukama koje mi šaljete. Divne ste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavica Rokvic (@rokvic.slavica)

Moju pažnju zaokupiralo je jedno vaše pitanje koje se veoma često ponavlja – Gde tražiti radost kada mladost i lepota izblede, kada starost zakuca na vrata?

A šta je u stvari starost za vas? Za mene, to je sloboda u svakom smislu.

Period gde mudrost i lepota duše nadvladaju spoljašnjost. Gde gravitaciji prkosim osmehom, gde radost i snagu crpim iz životne radosti svoje dece i unučića. Gde se u sutonu i izlasku sunca napajam solarnom energijom i D vitaminom. Gde se dopingujem redovnim vežbanjem, čitanjem dobrih knjiga, kreativnošću u svakom smislu, družeći se sa prijateljima, prirodom… Slušajući dobru muziku, ne mešajući se u tuđe živote, pomažući savetom kada se to od mene zatraži, pružajući utehu i lepu reč svakome koga susretnem na životnom putu.

Na pragu sedme decenije ne osećam se manje vrednom, ne upoređujem se ni sa kim, ne tražeći dlaku u jajetu. Ostajući verna originalnosti i tradiciji, ne mareći za tuđu sklonost falsifikatu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavica Rokvic (@rokvic.slavica)

Dok sam bila mlađa sklanjala sam se sa kiše da ne pokisnem, a sada veoma često me možete sresti bez kišobrana jer što starija sve više verujem u priče iz detinjstva da ćemo od kiše porasti, ali sada ne u visinu, već u ovim godinama napraviti skok u samopoštovanju, ljubavi i nežnosti prema sebi.

Pročitajte Slavica Rokvić pokazala svoju sreću, a svi se pitaju kako bi Marinko reagovao na to

Zagrliti svaku svoju manu, svoj svaki nedostatak pretvoriti u lepotu življenja. Budimo slikarke uzmimo kist ili četkicu svejedno je i slikajmo. Unesimo najlepše boje u naše živote. Što šarenije to lepše, neka zamirišu na radost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavica Rokvic (@rokvic.slavica)

I da ne zaboravimo, možda odavno nismo čule: “Divne smo, voljene, jedinstvene, posebne, potrebne smo ovom svetu, ne predajmo se kakve god bitke da bijemo, snaga je u nama, ne dozvolimo da se pred sobom krijemo.” Radujmo se drage moje jer starost nastupa isključivo onda kada mi to odlučimo”, napisala je Slavica.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Instagram