Rolat od čokolade i kokosa
bakina kujna

November 26, 2022 13:45

By

Omiljena kremasta poslastica vaših mališana – Rolat od čokolade i kokosa (recept)

Rolat od čokolade i kokosa – omiljena poslastica mališana

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Rolat od čokolade i kokosa – kremasti desert zavodljivog ukusa
za 8 osoba
mrsno jelo
priprema: 35 min
pečenje: 12 min

Sastojci
Za koru:
* 6 jaja
* 1 vanil-šećer
* 40 g putera
* 60 g šećera
* 60 g oštrog brašna
* 30 g kakaoa

* 1 prašak za pecivo
* 6 kašika vruće vode

Za fil:
* 500 ml mleka
* 80 g šećera
* 2 vanil-šećera
* 1 puding s ukusom vanile
* 30 g gustina
* 100 g putera
* 100 g kokosa

Pročitajte: Dezert idealan za novogodišnju trpezu – Karamel torta (recept)

Rolat od čokolade i kokosa

Foto: Svetlana Belić

Za glazuru:
* 60 g čokolade za kuvanje
* 60 g mlečne čokolade
* 40 g putera
* 1 kašika ulja

Priprema:
1. Za pripremu kore belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer i
vanil-šećer. Dodavati jedno po jedno žumance i sipati otopljeni i
prohlađeni puter i vruću vodu u tankom mlazu neprekidno muteći
mikserom. Posebno sjediniti oštro brašno, kakao i prašak za pecivo, pa
dodati u smesu i mutiti na najmanjoj brzini dok se sastojci ne povežu.
2. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C najviše 15 minuta. Pečenu koru pomoću
vlažne krpe urolati i ostaviti da se ohladi.
3. Za pripremu fila, u šerpu sipati 400 ml mleka, dodati šećer i vanil-šećer,
pa kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti puding i gustin,
pa smesu sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok
se ne zgusne. Vruć puding preručiti u praznu činiju, prekriti ga prozirnom
folijom i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađen puding dodati omekšani puter i izmiksati. Na kraju umešati
kokos.
5. Ohlađenu koru premazati filom i ponovo urolati.
6. Za pripremu glazure u posudi za kuvanje na pari sjediniti izlomljenu
crnu i mlečnu čokoladu, puter i ulje, pa zagrevati dok se sastojci ne rastope
i sjedine. Glazuru preliti preko ohlađenog rolata.

Ne čekajte više, nego obradujte decu ovom poslasticom. Rolat od čokolade i kokosa je nešto što će obožavati svi.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Svetlana Belić