Svet

17 Februar, 2022 16:00

Zbog ovog Gocinog poteza Šaban se plašio i strepeo. To je zauvek promenilo njihov brak!

Danas se navršava tri godine od tragične smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića. On je preminuo nakon saobraćajne nesreće 17. februara 2019. godine u Bilefeldu u Nemačkoj, a čitava Srbija je i dalje ne veruje da ga nema.

RAJKO RISTIĆ

Svi su voleli kralja pesme i kafana, a on je voleo svoju suprugu Gocu više od 40 godina. Ona mu je podarila najveće bogatstvo- ćerke Ildu i Sanelu i sina Mihajla, a upoznali su se 1975 godine, kada je  Šaban imao  svega 25. godina.

Šaulić je sam u nekoliko navrata priznao da je u mladosti imao muke sa devojkama, da nije znao kako da im priđe, te da je često na ulici gledao u dame i nadao se da će one napraviti prvi korak.

-Prijatelji su mi govorili da moram da budem dasa, da im se nametnem, a ja sam bio stidljiviji od njih. Kasnije se to promenilo kada su me mediji uzeli pod svoje – ispričao je svojevremeno Šaban.

Popularnost ga je okružila ženama, ali i dalje to nije bilo to… A onda je u njegov život jednog podneva na Adi Ciganliji uplovila lepa Beograđanka Gordana.

Pročitajte: Održan pomen Šabanu Šauliću: SPREČENA NESREĆA NA GROBLJU!

BOJAN VUKOVIĆ

Ljubav na prvi pogled i za ceo život

-Imao sam do tada nekoliko devojka jer su moje pesme bile hitovi, postao sam poznat, ali svaka reč mi je i dalje bila dukat, još nisam bio naučio da se udvaram na beogradski način. Tada sam već počeo dobro da zarađujem, da se fino oblačim, kupio sam polovnog „fiću“ i iznajmio stan kod nekog Žike Mirkovića, rođenog Beograđanina, namazanog svim bojama. Družio sam se sa Žikom, upoznavao sam prestonicu. Jednoga dana odveo me je na Adu da igramo stoni tenis. Goca se pojavila sa nekom drugaricom koju je Žika poznavao. Sećam se, Goca je bila mlada i lepa kao anđeo, imala je tada samo 16,5 godina, bila je buckasta i plavokosa, moj tip. Počeo sam da kukam Žiki da me upozna sa njom – rekao je Šaban jednom prilikom.

Tog podneva dogodila se ljubav na prvi pogled i za ceo život.

-Priđi joj, upoznaj se sam, reci joj nešto, savetovao me je moj pajtos, a siguran sam da me je pomalo i zezao”  ispričao je Šaba, a onda je smogao snage I prišao Gordani. “Predstavio me je, rekao joj da sam pevač, zvezda narodnjaka, da imam nekoliko snimljenih albuma, da su mi pesme hitovi… A, Goca me je samo belo pogledala i rekla: „Nikada nisam čula za tebe, ne slušam narodnjake.“ Hteo sam da skočim u Savu! Naletim na žensku koja mi se toliko sviđa, a ne sluša narodnu muziku?! Svojom popularnošću nisam mogao da je očaram, ali je proradilo u meni ono „pamet, grlo, srce. Naglo sam postao rečit, otvorio joj dušu i to je upalilo.

IVAN VUČIĆEVIĆ

Posle je išlo lako. U braku su proveli 43 godine, Šaban je često bio odsutan jer je radio, a na Gocu je pao teret  vaspitanja dece, upravljanja kućom i novcem za koji Šaban baš i nije mario. Šaban je često govorio da nije bilo Goce, on bi ostao bez ičega i rado je prepričavao anegdotu kada je na aerodromu zaustavio taksi da ga vozi kući, ali nije mogao da se seti gde trenutno žive pošto su se stalno selili na Gocino insistiranje.

Razvod Šabana i Goce?

Koliko je njoj bilo teško da se nosi sa njegovim stalnim putovanjim, kasnim noćnim provodima govori i to što su se i razveli. Istina na prevaru pošto on nije hteo da čuje za to. Goca mu je jedno veče podmetnula neki papir da potpiše, a ono zahtev za razvod braka.

-Onda je bilo trči, moli, evo me kući, ne idem nigde. Bili smo dugo razvedeni, nekih 17 dana – ispričao je jednom prilikom Šaban.

Pročitajte: Održan pomen Šabanu Šauliću: SPREČENA NESREĆA NA GROBLJU!

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ/BOJAN VUKOVIĆ/IVAN VUČIĆEVIĆ