Sahrana Kornelija Kovača
zbogom

September 17, 2022 15:00

By

Poslednje zbogom, maestro: Sahranjen Kornelije Kovač uz takte Čolićeve najlepše pesme, ćerke grcaju u suzama

Sahana Kornelija Kovača

Proslavljeni kompozitor, Kornelije Kovač sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Sahrana Kornelija Kovača

Foto: Rajko Ristić

Sahrana Kornelija Kovača

Foto: Rajko Ristić

Na razglasu ispred kapele je puštena pesma Zdravka Čolića “Stanica podlugovi” koju je napisao Kornelije za popularnog pevača. Nakon toga su se smenjivale pesme koje je napisao Korenlije Kovač za brojne poznate ličnosti. Neutešne ćerke, Aleksandra, Anja i Kristina su dočekivale sve ljude koji su želeli da odaju poslednju počast kompozitorskom bardu. Od Kornelija su se oprostili Svetozar Cvetković, Saša Vasić, Dejan Cukić, Vasil Hadžimanov, Bisera Velentanlić, Ivan Fece Firči, Ana Stanić, Milan Đurđević i mnogi drugi.

Pročitajte: Korona je ipak bila jača – Preminuo Kornelije Kovač, Aleksandrine reči će vas rasplakati

Na razglasu ispred kapele je puštena pesma Zdravka Čolića “Stanica podlugovi” koju je napisao Kornelije za popularnog pevača. Nakon toga su se smenjivale pesme koje je napisao Korenlije Kovač za brojne poznate ličnosti.

Sahrana Kornelija Kovača – Kompozitor ispraćen uz note najpoznatijih numera koje je napisao

Podsetimo, Kornelije Kovač preminuo je u utorak u 81. godini u Beogradu. Bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju “Pusti trotoari” Kovač je komponovao već sa četrnaest godina – 1956. godine. Osim za pozorište, filmove i televiziju, Kornelije Kovač je napisao i neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda.

 

 

AUTOR: SVET

FOTO: Rajko Ristić