Svet

December 19, 2022 10:15

By

Mihin večni dom, sahrana baš na krsnu slavu: Siniša odlazi na počinak, ceo svet plače, pogledajte fotografije iz Rima FOTO

Sahrana Siniše Mihajlović obaviće se danas u Rimu i to na praznik Svetog Nikole koji je inače bila i njegova krsna slava

Sahrana Siniše Mihajlovića dogodiće se danas, u Rimu, u baziliki “Santa Maria degli Angeli e dei Martiri”, preneo je “Korijere delo Sport”. Legendarni fudbaler kao krsnu slavu proslavljao je Svetog Nikolu, a na stadionu koji nosi ime velikog hrišćanskog svetitelja je sa Crvenom zvezdom u Bariju 1991. godine osvojio svoj najznačajniji trofej, i to upravo u gradu gde se nalaze mošti sveca.

Pročitajte: Bila je devojčica na samrti, a onda je upoznala Sinišu – Danas njene reči kidaju dušu

Foto: ATA images

Početak sahrane zakazan je za 11.00 časova, a očekuje se ogroman broj ljudi koji će iz celog sveta doći da odaju počast velikanu fudbalske igre. Kako prenose italijanski mediji, optšina Rim radi na pripremi grobnog mesta na groblju “Kampidoljo” gde će počivati proslavljeni fudbaler.

Foto: ATA images

Siniša Mihajlović preminuo je u petak u bolnici u Rimu posle trogodišnje borbe sa leukemijom. Njegova smrt zavila je u crno ne samo njegovu porodicu i prijatelje, već i celu Srbiju i Italiju, dve zemlje koje je smatrao svojim otadžbinama i u kojima se najbolje osećao. Njegova porodica, supruga Arijana, ćerke Viktorija i Virdžinija, sinovi Miroslav, Dušan i Nikolas sve vreme su bili sa njim.

Pročitajte: Vanbračni sin razočarao Mihu, pred smrt prekinuli kontakt – Priznao sam ga, izdržavao, ali…

Humanitarna dela Siniše Mihajlovića

Instagram

Siniša Mihajlović rođen je u Vukovaru, a detinjstvo je proveo u Borovu. Njegova porodica vodi poreklo iz Republike Srpske, a po ocu Bogdanu za krsnu slavu Mihajlovići imaju Svetog Nikolu. Sahrana Siniše Mihajlovića obaviće se, kako smo i napisali već na njegovu krsnu slavu, a njegova porodica po ocu koja živi u lijevčanskom selu Kukulje kod Srpca obeležiće taj dan paljenjem slavske sveće i posnom večerom.

Pročitajte: Najbolji drug iz detinjstva mu je zapalio rodni dom, a Miha mu je oprostio – Ovde je živeo Siniša Mihajlović FOTO

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @toochiclaura

Sva poznata imena prijatelji, kolege i svi poštovaoci njegovog lika i dela počeli su da pristižu na sahranu Siniše Mihajlovća koji će biti sahranjen danas, u 11h časova.

Pogledajte u galeriji:

AUTOR: SVET

IZVOR: S portal Blic

FOTO: ATA images