šaran alegro
Scandal

16 Aprila, 2022 20:00

SCANDAL! intervju! Šaran Alegro: Brena je naša najveća zvezda koja je upropastila karijeru!

Samo za SCANDAL! Šaran Alegro, producent, bubnjar i multimedijalni umetnik, kaže da nije pratio Evroviziju, ali se dotakao i opšteg stanja na našoj estradi.

– Nisam pratio Evroviziju, retko to pratim inače…

Kako ti se čini Konstrakta?

– To je za mene više predstava i performans, nego što je muzika… Sve to što je ona predstavila je predstava i performans. Vrlo malo tu ima muzike, jedino je taj refren bolji jer ulazi u uši i lako se pamti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ACA LUKAS (@aleksandar_vuksanovic_official)

Da li je bolja njena ili Lukasova pesma?

– I jedno i drugo su performansi, s tim što je možda njen performans bolji!

Šta je sa tvojim projektima, znam da si spremao neku seriju, to jest, pisao si scenario za seriju, šta se sa tim dešava?

– Ne mogu da živim od svojih projekata, svako jutro se probudim sa nekim novim. Za sada radim sa Slađom, Bobom i Tijanom, moram to da završim. Što se tiče serije, to će potrajati… Biće to nešto kompleksno i drugačije, nekako pomereno i neuobičajeno u odnosu na ono što možemo stalno da viđamo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 🌼 𝒯𝒾𝒿𝒶𝓃𝒶 𝑒𝑀 🌼 (@tijanamilentijevic.official)

Tijana mi je rekla da i za nju spremaš mnogo projekata, šta je to sve novo?

– I Tijana će se pojaviti u projektu Soba za plakanje, red je da se i ona tu pojavi, ali ćemo nakon toga, verovatno, završiti sa tim projektom zbog gramzivosti pojedinih autora koji ne dozvoljavaju da se oživljava njihova muzika… Oni pod stare dane idu po Jutjubu, obaraju pesme i zatiru sebi trag u muzici… U planu imamo i novu pesmu, ali ne mogu još da otkrivam detalje, samo ću reći da sam uključio i nove autore da ne bude samo Šaran, samo on, on sve zna najbolje i tako dalje…

Kako ocenjuješ kompletne prilike u domaćem šou-biznisu, ipak si ti odavno tu i prošao si sve moguće faze?

– Sve moguće faze šou-biznisa sam prošao, od šatora, preko svadbi do festivala i velikih koncerata, američke turneje, imam i svoju producentsku kuću Šaran Concept. Što se tiče domaće scene, ona se pretvorila u žabokrečinu sa mnogo, mnogo netalentovanih ljudi koji su na neku foru ispali popularni. Nemam ja ništa protiv toga, ali nekako je nekvalitet izbio u prvi plan. Ali, kao što ja umem da kažem – crne cipele, bela košulja i dobra pesma i dobar glas uvek će imati svoju publiku, stojim iza toga jer je to presudno.

Da li je marketing presudan za estradu?

– Marketing je najpresudniji za estradu jer ono za šta mediji kažu da je dobro, to je svima dobro čak i kada nije. Nažalost, publika je prilično nepismena i veruje u ono što vidi na televiziji. Oni nemaju čulo za neke stvari, zato je marketing najpresudniji za svaki biznis, pa tako i za šou-biznis.

Postoji li šansa da neko od pevača ponovi uspeh Šabana, Džeja, Tozovca…

– Ne postoji jer je muzika otišla u pi**u m**erinu, više niko i ne želi da bude Šaban, Džej ili Tozovac. Svima je u interesu da snime neki hit, da se to vrti mesec dana, uzme neke pare, ode sa Gazda Pajom peva na plejbek, onda se oda narkoticima i to je to… Šalu na stranu, niko to ne može da ponovi jer muzika više ne ide u tom pravcu, a i autori tih numera su pohlepni starci koji ne dozvoljavaju deci da pevaju te lepe pesme ukoliko im ne plate. A opet će dozvoliti nekoj tamo Mari da to peva iako krklja samo zato što je Mara dala 500 evra, i eto, tako će otprilike muzika izgledati! U suštini, taj pravac se više ne neguje, pa samim tim i ne verujem da će se ta muzika ponoviti, nažalost.

Aleksandra Bursać je uradila rimejk pesme Cipele koju je proslavila Andreana Čekić, pa je sada mnoge kolege osuđuju, šta ti misliš o tome?

– Ne znam što je osuđuju, svako ima pravo da radi šta hoće i da peva šta hoće. Ne znam zašto neko uopšte ima potrebu da bilo koga osuđuje… I ja sam jednom snimio pesmu. Pesma je tu da se peva, treba što više da se peva, a osuđuju oni koji nemaju pametnija posla.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lepa Brena (@lepabrenaa)

Ko je, po tvom mišljenju, naša najveća zvezda ikada?

– Mislim da je Lepa Brena zato što je u to vreme stare Jugoslavije, biti zvezda, imati svoja tri filma, ipak Brena. Ne bi trebalo da peva ovo što sada radi, naškodila je svojoj karijeri svojim poslednjim pesmama.

Kada bi te Popović zvao, da li bi pristao da budeš u žiriju?

– Pristao bih vrlo rado, ali bio bih vrlo strog. Malo ko bi mene oduševio. Oni koji pevaju kao Šaban, Haris i te legende, kod mene nikada ne bi prošli! Jako volim i oduševim se kad čujem nešto novo, bio bih jako težak, ma najgori bih bio…

Đorđe David se našao u centru skandala s takmičarkom, kako ti se čini ta afera?

– Ta afera, nemam pojma, pa Bože moj… Slao slike, ima čovek pravo, nije mi to neki skandal. Da je slao takmičaru, možda bi i bio skandal…

Koji su tvoji budući poslovni planovi?

– Želim da se širim, da uđem u još neke delatnosti šou-biznisa… Možda ću uključiti i još neke saradnike, da učvrstim svoju produkciju…

Šta nam pripremaš sa Slađom Alegro?

– Nove pesme, jednu ili dve, ali to ide malo sporije jer je ona velika folk diva i moramo joj nanišaniti dobru pesmu koju će ona da oseti i da doživi. Slađa je nakon korone izbila u prvi plan, nikad nije bolje radila, puni klubove, drago mi je što je njen kvalitet izbio u prvi plan.

AUTOR: SCANDAL

FOTO: SCANDAL