Scandal

May 29, 2021 20:00

By

SCANDAL! intervju: Darko Tanasijević: „Dve godine SE SUDIM sa čovekom koji mi je PRETIO SMRĆU!”

Voditelj Pinka Darko Tanasijević apeluje na sve građane da se što pre vakcinišu!

OTKRIO SVE!

– Apsolutno sam za vakcinaciju. Prijavio sam se i vakcinisao među prvima, izabrao sam popularno zvanu kinesku vakcinu. Smatram da je vakcina ključ za zaustavljanje pandemije i da treba svi da pokažemo disciplinu i odgovornost kako bismo čuvali svoje, ali i tuđe zdravlje, te došli do kolektivnog imuniteta i konačno vratili onaj stari život. Poštujem svačije pravo i mišljenje, ali manite se tastatura stručnjaka i teoretičara zavere sa društvenih mreža dok stranci dolaze u Beograd da prime vakcinu. Privilegovani smo što imamo mogućnost da se vakcinišemo, i to da biramo kojom vakcinom želimo, stoga bi to trebalo što pre iskoristiti.

Ove sezone radiš kao voditelj kada je izbacivanje zadrugara, kako si se snašao?

– Mislim da o tome dovoljno govori to što su mi poverene Nominacije i Izbacivanje, emisije koje je godinama unazad radio Ognjen Amidžić. To je za mene bila velika odgovornost i izazov na koji sam, kažu i kolege sa Pinka, ali i gledaoci, odgovorio na najbolji mogući način i opravdao očekivanja i veliko poverenje koje mi je ukazano i zahvalan sam na tome.

Da li ti više prija rad na televiziji ili više voliš portal?

– Na Pinku sam počeo kao novinar portala, i to će uvek biti nešto posebno za mene. Tu sam mnogo toga naučio i pokazao, ali moja ljubav od detinjstva jeste televizija i tu ću se, Bože zdravlja, tek pokazati. Dinamičniji mi je i nekako bliži rad na televiziji, mom senzibilitetu više prija i mislim da mogu mnogo više da dam i pokažem.

Kakvi su takmičari ove sezone, ko su favoriti?

– Zadruga 4 je doslovno premašila sva moja očekivanja. Toliko je zbivanja, zapleta, preokreta, kao nikada pre… Toliko je sve dinamično, da se ama baš ništa ne može predvideti, u čemu je i draž, jer to je realan život i ono što gledaoci prepoznaju. Takmičari su mi super, ima i novajlija koji su se baš izdvojili i simpatični su mi skroz, sve je drugačije, sveže su energije… Favorita nemam, ipak su svi oni kao moja deca. A i kada bih imao, ne bih mogao da vam kažem. Znate, kao kad majku pitate koje dete više voli… (smeh)

Tara i Ša su privukli najviše pažnje, a tako je bilo i u prvoj sezoni sa Lunom i Slobom? Da li naš narod obožava da gleda preljube i ljubavne trouglove?

– Budimo iskreni, takve životne zaplete volimo i na filmu da gledamo, a kamoli kada su u pitanju stvarni likovi i stvarni život. To, jednostavno, intrigira, privlači pažnju gledalaca i svako tu ima pravo na svoj stav, komentar, osudu… I bira stranu kojoj će se prikloniti. A posebno je interesantno jer se dešava na javnoj sceni – ipak, treba da budemo iskreni i kažemo da to nije ništa novo, jer toga ima i među običnim svetom, u našem komšiluku, pa i porodicama, samo je to tabu i o tome se najčešće ne govori.

Mnogi sumnjaju da Maja i Janjuš fejkuju ljubavnu priču zarad opstanka, da li je to tačno i moguće u onolikoj meri?

– Ko bi uopšte mogao da fejkuje sve ono? Oni su gledaocima interesantni sami po sebi i ne mislim da se svađaju i privlače pažnju gledalaca zarad opstanka, siguran sam da im se to, jednostavno, spontano dešava. Njihova ljubav je evidentna, e sad kakva je, da li je valjana i zdrava, o tome možemo da polemišemo.

Kako je moguće da se Kristijan toliko opustio i prepustio aferi s Kristinom, a onoliko je kritikovao preljubnike?

Dešava se, kada osećanja savladaju razum, kada se zaljubite, a ne pođe vam za rukom da se oduprete tom osećaju. Zna on odlično u teoriji šta valja, a šta ne, šta bi trebalo da radi uzme li se u obzir njegov bračni status, a šta nikako, međutim… Eto, izgubi se tu kompas kada se u čitavu priču uključe iskrene, a tako jake emocije prema nekom sa kim provodite 24 sata i ne želite da se od tog nekog udaljite.

Šta se dešava sa tobom što se planova za karijeru tiče, da li maštaš o nekom autorskom projektu?

– Maštam o autorskom, ozbiljnom tok-šou programu, ali uvek kažem – sve u svoje vreme. Doći će i to onda kada bude trebalo. Za sada sam maksimalno posvećen svom angažmanu u Zadruzi i generalno, tako ogromnom i gledanom projektu kao sto je Zadruga.

Kako se snalaziš ako u programu uživo imaš neki lapsus, jel te to blokira tokom rada?

– Dešava se i to, normalno, e sad zavisi od mene i date situacije kako ću da reagujem – nekad mi pođe za rukom da se napravim lud i da nastavim dalje, da niko ni ne primeti da sam pogrešio, a nekad i sam napravim šalu na račun svog lapsusa i to bude smešno. Često se u živom programu šalim na svoj račun i vidim da je to ljudima simpatično. Važno je da nemam tu vrstu blokade, potpuno sam se oslobodio toga, a sve zahvaljujući iskustvu, radu i živom programu, koji radim od svojih početaka… Nikad ništa nisam snimao, već sam se bacao u vatru, bio u lajvu i to iskustvo je dragoceno.

Planiraš li neki odmor nakon ove sezone, verujem da će ti biti potreban?

– Planiram, ali planirao sam i prošle godine, pa ništa… Tako da, bolje da ćutim, zamišljam i držim za sebe, da se nešto ne izjalovi. U svakom slučaju, i tokom leta se družimo sa gledaocima i zadrugarima, a sigurno ću bar na desetak dana pobeći negde na more, da napunim baterije. Verujte mi da ne biram, samo mi treba more, ležaljka i sunce da prži.

Da li bi bio učesnik u rijalitiju?

– Nikad ne reci nikad. Iskreno, 10 meseci mi zvuči kao dug period tokom kojeg se ja ne bih najbolje snašao, ali nije da ne bih voleo da se oprobam i u tome, čisto eksperimentalno, da zadovoljim svoju znatiželju. Kao što reče Lepa Lukić – ja sam kao majmun, volim sve da probam!

Mnoge tvoje kolege dobijaju pretnje od vatrenih fanova zadrugara, jel se i tebi to dešava?

– Da, nažalost, i tome nema kraja. Potpuno je poremećeno da kažem da sam naučio da živim sa tim, ali tako je. Srećom, neuporedivo je više divnih ljudi, lepih komentara.

Kako se boriš s tim?

– Smatram da na sajber nasilje i pretnje ne treba ostati nem i bez reakcije, ali ih nekada bude toliko da ih jednostavno – ignorišem. Neću da pažnju i energiju dajem toj tastatura mafiji, ali generalno svi ti ljudi treba da budu svesni da je to što rade krivično delo kažnjivo zakonom i da mogu da odgovaraju. Već 2-3 godine sam na sudu s jednim čovekom koji mi je pretio smrću, pod punim imenom i prezimenom, i to zbog jedne učesnice rijalitija. Pretnje sam shvatio ozbiljno, uzme li se u obzir da pomenuti već ima dosije, da je već bio u zatvoru jer se ulicom šetao sa ručnom bombom, i da je tada utvrđeno da mu je smanjena uračunljivost. E, tada sam shvatio da nema šale i ignorisanja, već da treba da to institucionalno isteram do kraja – za nauk njemu, ali i svima drugima koji misle da mogu i da je OK pretiti nekome ko ti ništa nažao nije učinio, i da to prođe tek tako. E, pa dosta je bilo.

Aktuelne su teme oko navodnih silovanja, da li imaš stav o tome?

– Užasnut sam pri samoj pomisli da je nešto takvo moglo da se desi i ponavlja se. Ježim se pojedinih mizogenih, šovinističkih i diskriminatorskih komentara korisnika društvenih mreža na račun devojaka koje su u javnost iznele svoju priču – smatram da su veoma hrabre, da ih treba dodatno ohrabriti i pružiti im podršku jer su uradile veliku stvar i za sebe i za društvo, i možda osvestile žene i devojke da prepoznaju šta je sve zlostavljanje i da ne treba da ćute zbog bojazni od osude i sramote, već da treba da reaguju. Ipak, mi nismo bili svedoci toga, pa da prerano sudimo – na nama kao društvu je da saslušamo, pružimo podršku i stvorimo takvu klimu da nije sramota reći šta si preživeo/la, a na nadležnima je da utvrde da li se i šta desilo i u skladu sa tim adekvatno kazne počinioce.

AUTOR: MARJAN KAMENOVIĆ/SCANDAL

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ, BOJAN VUKOVIĆ