Scandal

3 Oktobra, 2020 20:00

SCANDAL! intervju! Goca Tržan: „Javna mesta su UZBUDLJIVA za SE*S! Ali, NE SMEM!“

Goca Tržan i njen muž Raša Novaković započeli su sa snimanjem sopstvenog rijaliti šou-programa koji se emituje na televiziji Željka Joksimovića! Samo za SCANDAL! njih dvoje otkrivaju sve detalje novog projekta!
Kako ide snimanje rijalitija? Kada počinje emitovanje na TV K1?
– Emitovanje je već počelo i reakcije su super, baš sam zadovoljna. Mi ništa ne ulepšavamo, samo prikazujemo realne situacije iz svih naših života, brakova. Svi koji imamo decu tinejdžere patimo se sa istim stvarima, svi koji imamo muževe, starije ili mlađe, ili istih godina, potpuno je svejedno, patimo se sa istim stvarima, kao što se i oni pate sa nama. Ha-ha-ha! Ceo koncept je zamišljen tako da mi prikažemo naš život bez šminke. Ja se, inače, privatno ne šminkam. Pokušavamo da prikažemo situacije koje su univerzalne za sve. Svi se mi i svađamo, i mrzimo, i volimo, plačemo… Ali na kraju je suština da porodica mora da pobedi, to je naš životni koncept.
Da li ti se dešava situacija tipa: Daj, batali snimanje, odlepila sam?
– Dešava se, ali samo iz tehničkih razloga. Desi se nekad neki tehnički problem, a ovako da prekinemo snimanje zbog neke neprijatnosti, to ne. Mi se trudimo da nam je svima prijatno dok radimo. Nismo imali do sada neprijatnosti. Jedino poludim ako usred kadra prsne kamera… Takve stvari me izbace iz takta.
Postoji li neka situacija koju bi izbegla da se pojavi na televiziji?
– Ima raznih replika za koje sam rekla Skidaj ovo, malo smo se zaneli previše! Zato to i jeste pod našom kontrolom. Trudimo se da budemo realni, ali ja nekad zastranim ozbiljno.
A Raša?
I on se nekad previše opusti u tom ljubavnom zanosu, pa sam u fazonu Alo bre batice, prestani da me drpaš! Ali dobro, on to radi inače u životu! Ha-ha-ha!
Mislim da ne postoji mesto koje vas dvoje niste overili?
– Mi smo komformisti, ali razmenjujemo nežnosti, ljubimo se i pipkamo gde god stignemo…
Delujete mi kao par koji se napali i onda može bilo gde…
– Pa, ne može! Prvo ja sam Goca Tržan, pa nije zgodno…
Dobro, nisam mislio baš na parkić…
– A to!
Možda vam se zadesi negde gde je neuobičajeno, nisam mislio na javno mesto…
– Ali jeste uzbudljivo javno mesto. Što jes, jes!
Kakva su vaša iskustva po tom pitanju?
– Nikakva. Ja sam poznata više od pola svog života, tako da… Nije baš prijatno.
Nisi nikad eksperimentisala u tom smislu?
– Pa ne mogu da eksperimentišem, naročito u vreme ovih mobilnih telefona i kamera, video-nadzora…
A ranije?
– Nisam ni ranije baš mnogo.

Goca Tržan: „Željko je privatno beskrajno duhovit“

Kakvi su Jovana i Željko Joksimović za saradnju?
– Znaš šta… Oni su… Prvo, Željko je izuzetno kreativan čovek. Ima jedan gard prema medijima koji je fenomenalan i koji mu je potreban. A privatno je beskrajno duhovit i interesantan. Talentovan je za svašta, tako da je on prepoznao to nešto u nama i u našoj saradnji. Što kaže i moj muž, Jovana je toliko lepa najviše zbog toga što je toliko inteligentna. Mnogo je lako raditi sa inteligentnim ljudima, a teško je raditi sa glupacima, sa prostacima, sa ljudima koji apsolutno ništa u životu nisu postigli, e to je mnogo teško. A sa ljudima koji su mnogo postigli i koji su inteligentni nikad nije teško ni da se dogovoriš, ni da dođeš do zajedničkog zaključka. Kad smo radili pilot emisiju i gledali to zajedno, potpuno smo imali isti stav o svemu. Oni su divni za saradnju.
Sa Željkom se dugo poznaješ, startovali ste u isto vreme. Nisam primetio da ste se družili u međuvremenu…
– Mi smo uvek bili super privatno i kolegijalni, ali ne stižemo mi na estradi inače da se družimo, da se ne lažemo… Vrlo malo je tu pravih prijateljstava. To se najčešće dešava među ljudima koji rade zajedno i koji putuju zajedno, a mi koji smo svako na svoju stranu… Najlepša su nam bila druženja na onim festivalima morskim, tu smo se ludo zabavljali jer smo imali mnogo slobodnog vremena, pa smo i večerali, pravili žurke, zezali se… Zatim na snimanjima novogodišnjih i drugih programa, a ovako privatno… Retko jako, nemamo vremena. Ali to ne znači da ne poštujem kolege i da mnoge od njih simpatišem. Olako se shvata druženje s nekim.
Željko je baš promenio muzički pravac. Šta ti se više dopada, ovo što radi sada ili ono pre?
– On je u svakom trenutku bio komercijalan i inovativan i on je za mene beskrajno talentovan muzičar. Ne znam zašto bih rekla da je Telo vreteno treš, to je komercijalna i uspešna pesma. Zašto bismo sada to delili na neke periode? Čovek je samo sazreo, normalno je da sada peva ovakve pesme, kao što je bilo prirodno i normalno da u onim godinama peva onakve pesme. Prosto, muzičko sazrevanje se dešava kao što se dešava i fizičko, i emotivno, i mentalno sazrevanje. To bi trebalo da prati jedno drugo. Mislim da je neozbiljno da u nekim ozbiljnim godinama pevaš neke posprdne pesme kao pojedine moje kolege. Mislim, stvarno treba da stave prst na čelo… Neke stvari ne pristaju nekim godinama…
Da li misliš kao Aca Lukas što reče za Nedu Ukraden i njen stih pući ću ko bomba….
– Ne, ne mislim na to, to je OK! Ali ima ih raznih. Ne bih da navodim primere, ali mora sve da bude u svoje vreme. Ne mogu ja sad da se takmičim sa Editom ili sa ovim devojkama iz Hurricane benda. Ja sam imala svojih pet minuta, sada mogu samo da budem muzički bard i da radim ono što volim. Čak sam u situaciji da ne moram nikome i ničemu da podilazim. Imam formiranu publiku, mogu da radim koncerte, ne moram da pevam u klubovima i to je to. Glupo je da se trpam među mlađe generacije koje su ultimativno superiorne.
Ti si sve to prošla. Imala si ogroman zenit popularnosti, i to na mnogo većem tržištu. Kako ti se čini nova muzika, pomenula si Editu. Da li ti se dopada to što ona radi?
– To je jako trendy i ona to jako dobro radi, ne mora to da bude po mom muzičkom ukusu, ja ne slušam uopšte tu muziku, ne slušam muziku koja je trenutno moderna, ali je to dobro jer ona to dobro radi i uspešna je. kao što je i Stoja fenomenalna u onome što ona radi. Svako treba da bude fantastičan u svom domenu i da se drži toga što mu najbolje ide. Važno je pronaći sebe muzički, pronaći svoj stil i fazon. Ljudi koji su pronašli svoj fazon nemaju nikakav problem.

Goca Tržan: „Želim da imam karijeru kao Ana Bekuta“

Sećaš se grupe Models, sada imamo Hurricane, one su prva ženska grupa posle te epohe. Kako ti se one čine?
– To je isto moderno, ne mora da bude moj muzički ukus, ali meni se trese guzica i đuskam kada ih čujem. Nije to evergrin muzika, niti će biti, ali to što one rade je sjajno. Dobro izgledaju, dobro pevaju i to je to. Ubole su pravi momenat, imaju stil koji im odgovara i to je to, nema dalje rasprave… Mnoge kolege sebi dozvoljavaju da svašta kritikuju, komentarišu sa aspekta da li je nešto muzički dobro ili ne. Ali niko od nas nije napravio Betovenovu simfoniju… Svi se mi bavimo popularnom muzikom koja nije nešto… Jedina muzika koja je umetnička je klasična, sve ostalo je popularna muzika koja ima vek trajanja. Nekim pesmama se posreći, pa potraju dugo zato što se ubode period, aranžman, sklope se zvezde. A mnoge pesme su popularne mesec, dva ili pet meseci do godinu dana i onda ih više nema. I to je normalno.
Ti imaš pesme koje traju 25 godina… Kakav utisak imaš kad vidiš da ih slušaju klinci koji se nisu ni rodili kada su pesme nastale?
– To je mnogo lep osećaj. Ja sam uspela da napravim takvu karijeru i da obuhvatim mnoge generacije svojom muzikom. Baš sam sad sa mužem pričala… Jako bih volela da jednog dana budem Ana Bekuta pop muzike. Da radim super koncerte, da imam svoju muziku koju volim… Evo preko puta mene je sala za svadbe i ja svako veče čujem da se svira bar pet mojih pesama. Tako da… Ja sam svoje postigla, a to je da uđem na svako slavlje, na svaku žurku… Prosto, volela bih da imam karijeru tog tipa kao Ana. Dala sam nju kao primer jer se meni njena muzika sviđa ako pričamo o narodnoj muzici. Sviđa mi se njen vokal, način na koji ona to interpretira, način na koji vodi svoju karijeru. Ona sjajno peva, i ne samo ona. Lepa Brena takođe, ali Lepa Brena je velika, mnogo veća od mene i uvek će biti. Imala je i veliko tržište, ne moćemo mi s njom da se poredimo. Ne bih smela ni da se poredim s njom. Ali ona u zrelim godinam ima i dalje sjajnu karijeru, i dalje radi koncerte i odlična je.

Goca Tržan: „Povučem se kad vidim da sam baš zasrala…“

Ti si temperamentna žena. Da li ti se nekad desi da samo izađeš iz kuće, batališ raspravu… Možda se ti povučeš, ne kažem da izbacuješ njega…
– Povučem se kad vidim da sam baš zasrala… Ha-ha-ha!
Ja tebi ne verujem, poznajući te sve ove godine, to nije moguće!
– Pa sazrevanje je u pitanju! Priznajem da mi je dosta trebalo i psihoterapije i rada na sebi da naučim da se izvinim kada zaserem i da priznam, da nisam u fazonu Dobro ajde izvini preko one stvari samo radi mira u kući… Ali to sada zaista mislim i osećam kada se izvinim jer to onda jedino tako ima smisla. Ali bilo mi je teško da to promenim kod sebe jer sam vrlo ponosna žena i idem do krvi i koske, ali to sam naučila. Umem da se izvinim i da kažem oprosti!
Kako si uspela to da promeniš kod sebe?
– Moraš da radiš na sebi, da budeš realan prema sebi… Da sagledaš sebe, jedini način da to postigneš je da se izmestiš i da gledaš sebe kao neko sa strane.
Da li si tražila pomoć psihoterapeuta?
– Da, idem na psihoterapiju dugo, to moraš da naučiš. To su tehnike kako da staneš na loptu i da stvarno osećaš momenat kad se nekome izvinjavaš, da ti je teško, da ti je žao… Treba samo sebe da staviš u kožu onog preko puta sebe, a to je najteže… Mi smo stalno u razgovorima… I to sam naučila da nije suština da pobediš, jer pobeda po svaku cenu može da bude i Pirova pobeda.
Jesi li ti naučila da oprostiš?
– Da, odavno… To sam prvo naučila! To prvo moraš da naučiš, ali to nije praštanje radi onog drugog, to je praštanje radi sebe. Ti opraštaš da bi se ti bolje osećao, a ne onaj kome praštaš! Da bi mogao da kreneš dalje.

Goca Tržan: „Neću da se razbolim od gordosti, grča i besa!“

Prosto, ne treba da se nagomilava negativna energija…
– Ma neću da se razbolim od gordosti, grča i besa. Od toga se ljudi razbole, dobiju raznorazna teška oboljenja.
Bila si sa Cakanom u timu u jednoj emisiji. Čini mi se da ste bile šokirane zbog suprotnog tima u kom su bile Aleksandra Mladenović i Kaća Grujić? Zašto?
– Nisam ja bila u šoku. Bila sam šokirana bukom jer znam da će to biti pakao za one koji rade u montaži. A šta za njih, dve mlade devojke preko puta nas. Nisam bila šokirana njima dvema…
Delovalo je da si zbog te galame bila u šoku?
– Ja sam 26 godina u ovom poslu i znam da kada se priča istovremeno u emisiji zvuči jezivo! Zato sam se trudila da makar ja ćutim, da ne preklapam nikoga! Bila je navijačka atmosfera, OK, ali sam ja malo iskusnija, pa sam ćutala.
Neverovatno zvuči da Goca Tržan dođe negde i ćuti…
– Znaš kako… Ja sam najgora kada ćutim!
Onda bolje da uvek pričam s tobom… Ha-ha-ha!
– Tako je! Ha-ha-ha!
Reci mi za kraj, šta možemo da očekujemo u nastavku rijalitija? Možda se pojave neke tvoje kolege… Zagolicaj nam malo maštu…
– Jao, pa biće tu svašta! Tek se zakuvava. Biće svega, mog posla, pevanja, ma svašta. ja se trudim da ispoštujem kolege i ne stavljam ih u situacije koje možda njima nisu prirodne, ali ima kolege kojima je cool i interesantno to što radimo. Biće svega, kažem… Biće pičenja ozbiljnog između mene i Radomira, i to ozbiljnog! Očekujte sve ono što svi mi imao u životima i brakovima. Sve je to život… Nama se mačka ukenjala usred epizode i to je snimljeno i to je urnebesno smešno! Ja joj perem rep i guzu jer Radomir neće! To je nešto što je život. Ja se i na Instagramu ponašam kao normalna osoba koja daje motivaciju raznim ljudima da preskoče sami sebe, da savladaju sebe i tako pomognu sami sebi! Trudim se da podržim sve ljude koji imaju bilo koji problem u životu tako što ja otkrivam svoje probleme. Treba da vide da je sve to normalno, da svi patimo, svi smo od krvi i mesa, svi imamo negde iste probleme.

AUTOR: IVAN VUKOVIĆ / SCANDAL

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ/SCANDAL