Sahranjen Novica Zdravković
Scandal

22 Maja, 2021 20:00

SCANDAL! intervju! Novica Zdravković: „Nikada ne bih bio u ŽIRIJU kod Popovića!”

Samo za SCANDAL! Novica Zdravković objašnjava kako se oseća u vremenima novih tehnologija. Kaže da je teško bolestan, ali da bi, i kada bi mogao da vrati vreme, ponovo sve po starom, boemski i iz srca.

Kako provodite dane pandemije, kriza je najviše pogodila vašu muzičku branšu?

– Istina je da je korona najviše pogodila moje kolege muzičare, ali što se tiče mene, ja sam bolestan prilično, tako da ne znam ni šta se događa. Čujem da će za koji dan biti skinute neke zabrane, ali ko zna šta nas još čeka. Već se narod privikao na drugačiji način života.

Privodi se kraju snimanje serije o vašem bratu Tomi Zdravkoviću, kako to napreduje, da li ste u kontaktu s Draganom Bjelogrlićem?

– Ja sam ispričao samo jedan deo, i to onaj deo koji narodu nije poznat. To je Toma na ulici, Toma kod kuće… Svi smo mi drugačiji na ulici, kod kuće, u kafani… Takvog Tomu sam ja želeo da predstavim publici, a ne da ga šećerlemišem.

I vi ste bili jako popularni, da li ste osetili breme Tomine slave? U periodu kada su Splavovi bili veliki hit, mnogo se pisalo i pričalo o vama?

– Nisam ja na to ni računao u smisliu da ponesem breme ili deo njegove slave. Uvek sam radio svoj posao i gledao sam da radim kako treba. I pre Splavova sam ja imao hitove, ali ne tolike, a i kad je taj hit došao, nije to na mene mnogo uticalo, niti me je promenilo. Nisam se ni podigao, niti sam pao, samo sam radio posao i za ljude koji me vole. Ne valja kada novine od nekoga naprave veliku zvezdu, to je oduvek bilo smešno. Oni se poistovete sa onim što pišu mediji, ja to poštujem, neka se tome raduju, ali kada to nestane preko noći…

Da li među mladim pevačima ima nekih talenata koji mogu da naslede ta imena i da postanu legende poput Tome?

– Danas ima mnogo dobrih i kvalitetnih pevača. Među njima je velika konkurencija, ali potrebno je da se pojavi neka nova muzika da bi se ti kvaliteti izdvojili i da bi isplivali na površinu, tek u tom slučaju do izražaja bi došao njihov takmičarski duh. Međutim, sve dok ne dođe neka nova muzika, biće ovako kako je. Sve te tuđe pesme odlično pevaju i ti mladi momci i devojke…

Vaš sin Dušan je jako talentovan, šta se dešava sa njegovom karijerom?

– Sve je stopirano zbog korone. Uradio sam mu neke pesmice, ali kako će to ići i kada, ne znam. Čeka se kada će sve da se pokrene. Dušan ima sve potrebne elemente i u glasu, i u duši, i u emociji, on to nosi…

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lepa Lukić (@lepa_lukic_official)

Lepa Lukić je izjavila da joj je krivo što je Bjela nije konsultovao za seriju o Tomi. Kaže da bi im ona dala najautentičnije anegdote.

– Lepa i Toma su se družili, išli su zajedno na turneje, ali ne znam oko toga nikakve detalje, nisam se s njom čuo tim povodom. Ona je jedina živa od tih poslednjih Mohikanaca, Tozovac je bio sa Bjelom, njega glumi neki glumac, ne znam tačno ko… Još neki ljudi su bili s Bjelom i pričali su o Tomi, ali ja za njih ne znam, niti me to interesuje. Nakon mog razgovora s Bjelom više se nismo čuli i onda me više i ne zanima.

Jeste li i vi vodili boemski život kao i Toma?

– Jesam, to su te godine… Od njega sam učio, od svih tih pevača, od Kvake… Od pevača koji su bili zvezde šezdesetih i sedamdesetih godina. Oni su doneli jednu novu kulturu. Tako i mi, pratili smo njih i evo dokle smo dogurali.

Da li ima neko od kolega s kim se čujete, seti li vas se neko?

– Ne, svako ima svoje probleme u ovim vremenima. Teško je da se bilo ko nekoga seti kad se ne zna kako će i šta će sutra. Tako je to…

Kada ste u kafani, za koju pesmu ste davali najviše novca?

– Najviše sam voleo starogradske pesme, ta muzika mi je prijala, mnogo sam je voleo. Pojma nemam konkretno, recimo Tužna nedelja… Ima pesama koje sam baš voleo, ali treba sedeti za stolom, pa onda da je tu muzika oko mene i to krene spontano…

Da li su po emociji bili slični Džej i Toma?

– Jesu, jesu, mislim da su Džej, Toma i Lukas vrlo slični. Daleko bilo da se i Lukasu desi što i njima, ali mislim da on živi identično kao Toma. To su takve duše, to je jače od njih!

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zvezde Granda (@zvezdegranda)

Kako vam se dopada takmičenje Zvezde Granda?

– Ja to ne gledam, zaista ne pratim. Ponekad uhvatim nekog kandidata ako mi se dopadne, odslušam i to je to.

Da li biste bili član žirija kod Popovića?

– Ne, nikako! To je baš mnogo nezahvalno. To se odlučuje kako ćemo, ovako ćemo, onako ćemo. Sve je to šou, oni tako rade posao. Izađe preko njih neka pesma, ali nikad se ne izdvoji i to prosto nije za mene.

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: MARJAN KAMENOVIĆ

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ