Scandal

17 Oktobra, 2020 20:00

SCANDAL! intervju Snežana Đurišić: „Ne mogu da ZAMISLIM Grand BEZ Saše i Brene!“

Snežana Đurišić je tokom leta doterala liniju. Izgleda sveže i preporođeno, a samo za čitaoce SCANDALA! objašnjava kako je uspela da se sredi.
– Hvala na komplimentu. Ništa posebno nisam menjala, smanjila sam količinu onoga što jedem, izbacila sam slatkiše i testo.
Jel to neki režim ili si sama sebe ograničila?
– Sama sam izbacila te namirnice jer znam šta me goji. Volim slatkiše, testo, ma volim sve što goji jer sam hedonista u pravom smislu te reči.
Počela je nova sezona Zvezda Granda, kako ide?
– Dobro ide. Imamo nekih inovacija. Osim Milija koji je naš novi direktor, imamo inovacija i u pravilima, tu su i novi kandidati, tako da se nadam da je sve to interesantno i gledaocima, a sigurno jeste jer i dalje imamo najbolji rejting.
Ima li nesuglasica među članovima žirija i ove sezone?
– Normalno da ima. To je sukob mišljenja, a ono što je lepo u tome je činjenica da nijedan taj sukob nije na ličnom nivou, jer ono što je lično to je trajno, a kod nas to prođe onog trenutka kada se završi snimanje. Uopšte nema svađa lične prirode. Samo se sukobljavamo oko stavova i ocena koje dajemo kandidatima. Samo se oko toga razvija polemika, a ponekad se povisi i ton.
Oko čega se ti najčešće posvađaš sa Saletom?
Sa Saletom se nikada ne posvađam, ali dolazi ponekad do situacija kada on smatra da neki kandidat treba da prođe, a ja se sa tim ne slažem. Ali prosto različito gledamo na neke stvari.
On gleda suknjicu i stas, a ti glas?
– Ja to neću tako da kažem, on gleda sve. To se pod navodnicima zove paket, a ja se prvenstveno baziram na pevanje i ponekad se tu mimoiđemo. Neki kandidat je zaista odličan, kako to oni kažu, paket, može dakle da opravda sve kriterijume koji su neophodni da bi neko postao zvezda Granda, međutim, po mom mišljenju ponekad isti taj kandidat nije dobro u tom momentu otpevao ili otpevala, ali Saša uglavnom uvaži sve što ja kažem. Ali ja se koristim izrekom veži konja gde ti gazda kaže, samo što ja mog konjića ponekad vežem gde ja hoću…
Teško da ti vežeš baš uvek konja gde gazda kaže?
– Pa dobro, svakako poštujem Sašino mišljenje i stav jer on zna šta radi i to je dokazao.
Vas dvoje se dugo poznajete, da li se družite i privatno?
– Ne družimo se. Viđamo se na proslavama i slavljima, ali se ne družimo privatno. Inače se slabo družim s kolegama, ne zato što imam nešto protiv, već nemam vremena, bavim se nekim drugim stvarima.

Snežana: „Suzana je moja dobra prijateljica“

A zato ti nisi bila kod njega u Opatiji kao Karleuša i Viki?
– Ja inače nisam bila u Opatiji, a kada bih otišla, sigurno bih svratila do Saše i Suzane.
Poznaješ Suzanu?
– Naravno da je poznajem. Ona je moja dobra prijateljica.
Kakav je Sale kada se ugase kamere?
Saša Popović je generalno dobar čovek. Nikada nisam ni čula, ni doživela da je nekome nešto trebalo, a da se on nije našao da pomogne. A kada se njemu poslovno izađe u susret, on to nikada ne zaboravlja i zato ga i te kako cenim kao čoveka.
Da li Marija Šerifović i Ana Bekuta imaju i privatno neke razmirice? Tako izgleda kada slušamo njihove svađe oko kandidata.
Ja to uopšte nisam primetila, nisam primetila da bilo ko ima nešto protiv nekoga privatno. Možda ne obraćam dovoljno pažnju, ali sam sigurna da to nije slučaj ni sa kim od kolega.
A da li se desi da nakon malo žešće rasprave neko od članova žirija prekine komunikaciju, bar tokom pauze za ručak?
– Desi se da na pauzama raspravimo i međusobno razjasnimo neke stvari, ali da neko ne razgovara, ja to zaista ne znam.
Kada se svađate, da li postoji nešto što se ne prikazuje?
– Prvo i osnovno, mi se ne svađamo, samo se raspravljamo, tako se kaže.
Dobro, kada se raspravljate, da li ima delova koji se iseku i koji se cenzurišu?
– Retko gledam Zvezde Granda jer radim subotom, ali koliko znam, seče se samo nešto što je možda predugačko ili što nije za javnost, sve drugo se emituje.
Kakva si sa Jelenom Karleušom?
Ja sam sa svima dobra. Nas dve se raspravljamo oko narodne i zabavne muzike, ali Jelena neko ko na drugi način komentariše sve ono što uglavnom svi mislimo. Mi uglavnom imamo iste stavove, samo je način komunikacije drugačije. Svaka osoba ponaosob drugačije izražava svoje stavove, ali to je normalno jer prosto nismo svi isti.

Snežana: „O dva kandidata sam se ogrešila“

Da li postoji neka mlada pevačica koja može da dosegne tvoj uspeh?
– Ne slušam kandidate na taj način.
Ne mislim na kandidate, nego na pevačice uopšte?
– Ima, naravno, međutim, ono što me sprečava da decidno tvrdim to su stilovi koji se menjaju, moda u muzici koju mladi prate, a mi stariji se uklapamo koliko je to moguće. Prosto se trudimo da čuvamo svoj status po kojem nas ljudi vole i po kojem smo poznati. Ja pevam narodnu muziku, a zalutaću u pop onoliko koliko smatram da je meni to dozvoljeno kao narodnjaku…
Ti pevaš i pop, i džez…
– Tako je, ali sada govorimo o javnom predstavljanju, o onome što je moja lična karta. A ako treba nekoga da izdvojim, Aleksandra Prijović je pevačica koja je odlična i koja može da peva dosta stilova. Milica Todorović takođe.
Milica te baš ceni i voli, plakala je od sreće kad si joj jednom prilikom rekla da spada u najbolje pevačice?
– Ja zaista tako mislim. Ako za nekoga kažem da to možda nije, to ne znači da ga ne volim, taman posla. Prosto nemam razloga da ne volim mlade ljude koji se bave muzikom. Gledam da im dam podršku i pomognem kad god oni to žele, uvek sam im na raspolaganju. Ali prosto imam neki svoj ukus, a ako govorimo o tom kvalitetu, onda bih izdvojila ove dve dame. Svakako, ima ih još, ali ne bih da manipulišem imenima i nadam se da se niko neće naljutiti.
Da li si se možda ogrešila o nekog kandidata, pa si se kasnije pokajala?
– Dva puta da ja znam. Prosto, omakne se da ne pritisnem taster, a možda bi trebalo, ali ono što me čini srećnom, odnosno ono što me sprečava da budem razočarana u te svoje reakcije je činjenica da nisam nikoga ugrozila. Niko nije ispao jer mu je nedostajao moj glas.
A da li su uspela ta dva kandidata o koja si se ogrešila?
– Nisu postali poznati, ali došli su do finala.

Snežana: „Rada mi je sada zahvalna što sam je kritikovala za zube i one haljinice“

A da li ti je žao zbog komentara koji si uputila Radi Manojlović koji ona nikad nije prežalila?
– Ne znam o čemu se radi.
Dok se takmičila, rekla si joj nešto na šta se ona godinama pozivala?
– Jeste pozivala se na to sve dok me nije poslušala, a onda mi se zahvalila. Razumem mlade ljude, ali ako se ja usudim da kažem mladoj devojci da treba da uradi nešto na sebi i zbog sebe, to znači da je ona dobra i da ja mislim da joj još to nešto treba da bi bila savršena. Rada je oduvek bila lepa devojka i imala je zube koji se meni nisu dopali, odnosno koje je trebalo da sredi. Zatim, nosila je neke kombinezone koje nije trebalo da nosi i trebalo je da poseti stomatologa, inače je pevala odlično i ja sam joj to sve rekla. Bila je najbolja u toj grupi, ali joj je zasmetala kritika za zube i stil, međutim, kad je sve to odradila, rekla mi je: Jao, bili te u pravu, pogledajte me! Ona je divna devojka, ja je obožavam!

Snežana: „Sa Karleušom ne pričam o privatnim problemima!“

Zašto te Lukas toliko voli?
– Verovatno zato što sam dobar čovek. (smeh)
Jesi li mu ti nešto pomogla? Kad te neko u lošem svetlu pomene, samo što pištolj ne izvadi…
– Hvala Aci, on je meni jako drag. Pevali smo jedan duet koji još nije izašao, pa ako je to pomoć, onda je to, mada je to urađeno na obostrano zadovoljstvo. Niko nikome nije ništa učinio, samo se poštujemo.
Deluje kao da si ga zadužila?
– Ne, nisam, ali se nas dvoje oduvek poštujemo, posebno od trenutka kada je došao u žiri. Verujem da je procenio ko sam ja i kakva sam, pa me zato tako uvažava. Aca je beskrajno pametan i duhovit čovek i ja ga zaista cenim i volim. On poštuje moj rad, imamo dobru komunikaciju, ja takođe poštujem njegov rad i imam s njim zajednički jezik i to je onda to.
Da li ti je JK nekad tražila savet?
– Pričamo kada se ugase kamere, ali o drugim stvarima. Nikave savete ne razmenjujemo, niti ona meni, niti ja njoj.
Ne pričate o nekim životnim stvarima ili problemima?
– Ne, ali ćaskamo o nečemu uobičajenom.
Šta misliš o njenoj karijeri?
Jelena Karleuša ima sjajnu karijeru. Šta treba misliti o nekome ko ima veliku karijeru? Svaka čast!

Snežana: „Ako Popović ode, ostaću samo ako dobijem dobre uslove“

Popović ima još godinu i po dana ugovora sa Grandom. Da li takmičenje može da opstane bez njega?
– Ja to ne znam i uopšte o tome ne razmišljam. Prosto, to nije ni moj problem, niti je to moj posao. Volela bih da Saša ostane koliko god može jer on ume ovo da radi.
Niko nema energije kao on?
– Tako je. On je čovek koji je pogodio svoju profesiju.
Da li bi estrada bila ista bez njega?
– Pa znaš kako… Ne znam…
Ipak je on kroz Grand ostavio ogroman pečat na celoj estradi?
– Grand ne mogu da zamislim bez Brene i Saše!
Da li se i Brena uključuje u produkciju?
– Rekla sam Grand, a Grand je firma koju su oni osnovali i oboje su zaštitni znak Granda. Prosto, biće mi neobično ako se desi da nijedno od njih dvoje nije tu, ali šta sad, život ide dalje.
Da li bi ti ostala ako Sale sve napusti?
– Ko god da uslove koji su potrebni jednom pevaču, zašto ne bih ostala. Ako mi bude odgovaralo, ostaću sigurno.

Snežana: „Verujem da će se Mili snaći kao direktor, ali videćemo…“

Kako se slažeš sa Milijem?
Ja Milija ne poznajem najbolje, znam naravno njegov rad. Napravio je dosta velikih hitova i mislim da će se lepo uklopiti, a da li će tako biti, videćemo…
Ispričaj nam neku anegdotu sa neke romske svadbe?
– Svi radimo svoj posao profesionalno i to je to, nema tu mnogo priče. Romske svadbe su uglavnom luksuzne, pogotovo one koje se organizuju van naših granica, ali neke specijalne anegdote u smislu da se nešto dogodi što je nesvakidašnje, nemam ta iskustva. Oni sve to spreme i pripreme najluksuznije moguće, na divnim mestima, pogotovo ako je reč o Italiji, Francuskoj… To su božanstvene sale gde je sve na visokom nivou.
Da li si nekad radila sa Zoricom Brunclik?
– Kako da ne!
Kako se sa njom slažeš? Obe ste temperamentne i ne date na sebe!
– Odlično. Takve i treba da budemo!
Ali znaš kako kažu, udario tuk na luk…
– Zašto bismo se svađale, nemamo razloga. Obe smo dobre u onome što radimo. Obe smo i pametne i dovoljno zrele i ostvarene. Ona je odlična pevačica, dokazala je svojim imenom i prezimenom da zaslužuje posebno mesto na estradnom nebu.
Jeste li se nekad družile?
– Posećujemo se ponekad, ne često, ali ima i toga. Ja sam i sarađivala sa Kemišem. Ona je bila i u žiriju sa nama, sve je to na neki način druženje.
Da li ste tada u žiriju imale rasprave?
– Uvek je bilo rasprava, jer uvek neko misli ovako, neko onako i to Zvezde Granda čini interesantnim.
Tebe i Zoricu Brunclik i te kako poštuju, ali to nije slučaj sa ostalim tvojim kolegama?
– Ja sam uvek vodila računa da kada odem da radim, ispoštujem svaki dogovor. Tako sam vaspitana, to nosim iz kuće. Uvek sam uspevala u tome i iz tog razloga uživam poštovanje i nisam nikad imala probleme.

Snežana: „Nije me pogodila izjava Milice Pavlović“

Pitam jer se pominje da su Stoja, Božinovska, Zlata nekad morale da ljušte paprike na veseljima…
– Ne znam, to nisam ni videla, ni doživela. Samo sam to negde pročitala.
Ko ima čvršći stav, ti ili Marija Šerifović?
– Ne bih ja to nazvala čvrstim stavom, ona je neko ko je sjajan u svom poslu i samim tim je kompetentna. Svakako ima svoj stav koji je na mestu. Ona je direktna, bez okolišanja i uvijanja sve kaže i meni se to dopada, i tako i treba. I ja sam takva, imamo iste stavove. Ako te neko pita, reci šta misliš, ako ne, onda ništa ne govri i to je to.
Da li te je pogodila izjava Milice Pavlović da te ne podnosi?
– Ne, nije.
Da li spremaš neke nove pesme?
– Da, spremam neke nove pesme, treba da uđem u studio da ih otpevam.
Ostaješ verna svom pravcu?
– Nisu balade ovog puta, već čisti narodnjaci, ali nisam ništa eksperimentisala. Posle pesme nemir i mir, imam dve baš narodne klasične numere.
Nemir i mir je klasična pop balada?
– Pa da, jeste. Bogu hvala, odlično je prošla, ali sam se uželela dobrog narodnjaka.
A da li ti je žao što nisi pop pevačica?
– Kako nisam kad snimam i te pesme. Za deset godina imam nekoliko pop numera. Prosto, toga je bilo i ranije, ali sam verna narodnoj muzici jer je najviše volim. Ja sam narodnjak u duši.
Uz šta se ti veseliš?
– Uz dobru pesmu i dobru interpretaciju.
A koje su to pesme koje tebe pogađaju?
– Polomio vetar grane, Ne svani zoro plava, Sve je ljubav, Tu sam ruku da ti pružim…
To su boemske pesme, a ti ne piješ?
– Pesme su dobre, čovek je veseo ili nije. Ne moraš biti pijan da bi bio veseo. Kad se napiješ, onda si pijan, nisi veseo.

Snežana: „Ne mešam se u brak Brene i Bobe“

Mnogo se tračari o braku Brene i Bobe, da li tebe to zanima?
– Znam da imaju divan brak i želim im da tako i ostane još dugo, do kraja života. U to i ne sumnjam, a nisam se nikad bavila tuđim životima jer je to krajnje nepristojno. Odlazim kod njih u kuću i mogu samo da kažem da imaju ljubav i poštovanje. Želim im svu sreću.
Da li Darko Lazić može da ostvari dobru karijeru?
– Zašto ne bi mogao? Pa on ima dobru karijeru. On je dobar pevač!
Da, ali uvek pravi neke probleme, ne bije ga za sve dobar glas.
Poroci su nešto što je vrlo dostupno i vrlo zastupljeno kod mladih i mislim da to nije dobro. To ne bi smeli da dozvole sebi, a Darko je dobar pevač i kao takav može da ima ozbiljnu karijeru. Svakako, jako je bitno još mnogo toga uz pevanje. Ne sumnjam ja u njega, pametan je. Sve će on to kanalisati i biće u redu.
Kako je došlo do pomirenja sa Bekutom?
Kakvo pomirenje?! Imale smo nesporazum koji smo rešile i to je to. Tako rade civilizovani ljudi.
Koja je prva popustila?
– Nema tu popuštanja, samo se objasni ono što nije shvaćeno kako treba i to je to.
Da, ali ipak neko mora prvi da popusti.
– Ne mogu to da stavim u tu kategoriju jer se ništa spektakularno nije dogodilo.

AUTOR: IVAN VUKOVIĆ / SCANDAL

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ/SCANDAL!