svet

February 28, 2015 22:03

By

Sergej Trifunović o Ranku Žeravici: Veliko je opterećenje kad igrate živu legendu

Sergej Trifunovic za magazin Hello. foto Bosko Karanovic

Posle uloge u komediji “Mali Budo”, glumca Sergeja Trifunovića bioskopska publika ponovo može da gleda od 26. februara, u filmu “Bićemo prvaci sveta”. U ulozi trenera reprezentacije Jugoslavije Ranka Žeravice, Trifunović se našao na čelu tima, što mu odgovara kako na sceni tako i u privatnom životu. Posvećenost humanitarnoj fondaciji “Podrži život” izuzetno mu je važna, kao i saradnja sa mlađim bratom i kolegom Branislavom, sa kojim je osnovao producentsku kuću. Dok rezimira utiske o radu na najnovijem projektu, četrdesetdvogodišnji dramski umetnik za “Hello!” govori kako se pripremao za ulogu žive legende jugoslovenske košarke, koliko mu u privatnom životu odgovara uloga predvodnika, ali i zbog čega se sve više trudi da obuzda tvrdoglavost, a negativna osećanja smatra čistim luksuzom.

Kako ste se pripremali za ulogu?
“Razgovori sa Žeravicom bili su najkorisnija stvar. Veliko je opterećenje kada igrate živu legendu, jer ne možete da konstruišete njegov lik i da ga izmislite, morate da se uklopite u ono što on jeste. Znam mnogo o ovoj generaciji koja je pobedila kada ja nisam bio rođen.

Tumačite ulogu predvodnika tima. Koliko ste u privatnom životu timski igrač?
“Ja sam i individualac i timski čovek. Biti individualac znači ne pripadati masi, a ja joj nikada nisam pripadao, ali sam kao takva vrsta latentnih ego-manijaka i predvodnik tima. U toj situaciji bio sam na sceni, u svom fondu i u bendu.”

Kompletan intervju pročitajte OVDE.

Intervju: Deana Đukić
Foto: Boško Karanović