svet

October 6, 2013 22:20

By

Šest meseci od masakra u Velikoj Ivanči: Šok i tuga kao i prvog dana

Velika-Ivanca-foto-marko-todorovic-3

U mukloj tišini i uz jecaje rodbine i prijatelja, juče je u Velikoj Ivanči, na Zadušnice, održan šestomesečni pomen za 13 ubijenih, koje iz pištolja ubio njihov rođak i komšija Ljubiša Bogdanović.

Na grobu malenog Davida Depotovića (2) stoji statua belog anđela sa krilima, traktor i plišani meda, a na spomeniku, u obliku srca, između fotografija roditelja Gorana (24) i majke Jovane (21), smeši se njegovo nedužno lice. Odmah do njih su grobnice Davidovog deda Mikaila (61) i bake Milene (61).

“Tuđa vam ruka uskrati pravo na život. Nije zadrhtala ni pred milim licem našeg malog Davida. Otišli ste, a tek je trebalo da živite! Život vam nestade u trenutku, ali sećanje na vas ostaje zauvek. Vreme koje prolazi nikad neće doneti zaborav nama koji vas volimo. Da je naša ljubav mogla da vas spasi, večno bi živeli anđeli naši!”, napisali su na poleđini spomenika rođaci ubijenih Despotovića.

“Strašno je i tužno kao i prvog dana”, rekla je Jelena Ranđić Ignjatović, sestričina ubijenog Miloša Ješića (48) i njegove majke Ljubine (67), koja je došla na njegov grob sa rođacima iz Srbije i Austrije.

Pomen ubijenima juče su dale i porodice ubijene Dragane (50) i Danice Stekić (78), bračnog para Velimira (79) i Olge Mijailović (76).

“Za Ivanču svi su čuli, tu se zločin dogodio, tog aprilskog tužnog jutra. Ubica je poranio s oružjem i mnoge kuće zatvorio”, napisano je na grobovima ubijene Dragane i Danice Stekić.

“Ne daj Bože, ovakvog zla nikome”
Pre svih na grob svog sina Branka (42) i svekrve Dobrile (83), koje je Ljubiša prve pobio, sa ćerkama i rođacima došla je, ali je prva i otišla Javorka Bogdanović (60), žena masovnog ubice, koja je za izjavila da ni danas ne zna zbog čega je njen muž počinio masakr.

“Verujte i danas tražim odgovor, ali ne mogu da ga nađem. Osuđujem ga, ali mislim da je to bolest uradila. Nikad nije išao kod psihijatra, a na lekarskom pregledu u firmi je bilo sve u redu. Kunem se u grob mog mrtvog sina da se nismo svađali pre zločina. Bilo je čarki sa sinom oko posla, ali ne ljutih. Govorio je da se ženi, ali ga nije terao. Ljubiša je bio dobar prema svima u selu. Bio je profesor za poljoprivredu za sve njih. Nije trebao da ubije svog sina, malo dete i komšije. Vraćam film i pitam se zašto je to uradio, ali mislim da je on istinu odneo sa sobom u grob. Ne daj Bože, ni u snu nekom ovakvo zlo, a kamoli da ga doživi. Da mogu, odmah bih sutra legla u grob pored moga sina da mi nije mojih ćerki i unuka”, izjavila je za Javorka.

Javorka kaže da će svog supruga najverovatnije sahraniti na groblju Lešće u Beogradu, gde se još uvek čuva njegova urna. “A, šta ću? On je otac moje dece, za koje je ceo život radio”, kaže ona.

Izvor: ALO
Foto: Telegraf