severina
Star

15 Februar, 2022 09:00

Ime je dobila po ocu, a njegovo ime je tek neobično! Neočekivana priča porodice Vučković!

Verovatno vam se čini da se o životu Severine Vučković zna gotovo sve, međutim jedna neobična porodična priča iz detinjstva popularne pevačice je malo kome  poznata.

Pop diva, Severina Vučković retko kada govori o svojoj porodici, iako se na prvi pogled čini da o njoj znamo gotovo sve. Priče o njenim ljubavima možda jesu poznatije, ali ona je u nekoliko navrata govorila i o svojoj porodici i roditeljima.

Dok danas znamo da je veoma vezana za svoju majku, pevačica je jednom prilikom otkrila da je svoje neobično ime dobila po ocu.

Zavodljiva pevačica je u emisiji „Ami G show“ ispričala kako je njen otac, po kojem je dobila ime, imao trojicu braće koji su takođe dobili imena po stranama sveta: Jug, Istok, Zapad.

RAJKO RISTIĆ

Severina je žensko ime latinskog porekla. Značenje imena potiče od latinske reči „severinus“ što znači ozbiljna, stroga. Muški oblik ovog imena je Severin. Što je pevačica u emisiji jednom prilikom i istakla.

Moje ime negde znači strogost i pravda. Takva sam zaista. Tata je hteo da se zovem Nataša, ali mama je obožavala mog oca, a on se zvao Sever. Deda je davao imena deci po stranama sveta. Verovali ili ne. Imao je četiri sina: Sever, Jug, Istok, Zapad, a ćerka je bila Danica. Međutim, moja baka to nije želela — otkrila je Severina tokom jednog gostovanja u emisiji „Amidži šou“, a onda se osvrnula na posebnu simboliku.

— Tako je moj otac dobio drugo krsno ime. Međutim, ipak je zadržao iz nepoznatog razloga ime Sever. Tako sam ja Severina. Mada, prekoputa kuće moje babe postojao je limar koji se zvao Severin. Tako da… Ali, mislim da je ipak zbog oca — istakla je pevačica.

Splićanka je bez oca Severa ostala u mladosti, a prema rečima njene majke Ane, od njega je nasledila karakter i izgled. Kako je jednom prilikom pisao portal 24sata.hr, Sever Vučković rodio se u Splitu, gde je upoznao mamu pevačice, Anu, rodom iz Drniša. Sever je bio vozač kamiona, a Ana je bila konobarica.

Dok je njen tata do smrti ostao Sever, prema rečima Severine, kako su mediji pisali, njegova braća su promenila imena.

I dok o ocu takođe retko govori u javnosti, jednom prilikom je objavila fotografiju s Maldiva i kratko napisala posvetu svom tati: „Severova kći…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Pročitajte: Stanija nikad vrelija! Ovako je starleta proslavila Dan zaljubljenih!

 

 

AUTOR: STAR

FOTO: RAJKO RISTIĆ/PRINTSCREEN/INSTAGRAM