

Simonida Aćević: Važno mi je da se hranim zdravo i kvalitetno!
Simonida Aćević, rođena šapčanka, postala je poznata široj javnosti nakon jutjub hita “Hopa-cupa” koji je pregledan više od pola miliona puta. Kako sama kaže ona pomoću ovog spota ratuje protiv gluposti na estradi i oko nas uopšte. Inače, Simonida je sama napisala tekst i muziku za ovu pesmu, za sebe tvrdi da je ostvarena žena.
Jedna je od najzapaženijih učesnica poslednje Farme 5. Tokom trajanja najdužeg rijaliti programa kod nas ona je pokazala da ume da se snađe u svakoj situaciji, pa i u kuhinji gde se hrana spremala za više od dvadeset ljudi. Kontaktirali smo Simonidu i ona je eksluzivno za našu rubriku “Restoranski vodič” ispričala kakva je majstorica u kuhinji, koja su joj omiljena jela i gde rado odlazi sa svojom porodicom i prijateljima na ručak…
Boravak u kuhinji je za tebe obaveza ili uživanje:
– Ne volim puno da kuvam i da imam tu obavezu svaki dan, ali, ipak, često sama sebi spremim neki obrok. Veoma mi je važno na koji način se priprema hrana. Ukoliko se hrana ne obradi termički pravilno ona može da izgubi skoro sva svoja kvalitetna svojstva. Želim da se hranim zdravo i kvalitetno. Važno mi je kakve namirnice unosim u svoj organizam i na koji način su one spremljene.
Miris, aroma koja te vraća u detinjstvo:
– Mnogo sam volela da jedem domaću pitu od jabuka sa cimetom koju je spremala moja nana. Kada osetim miris cimeta u vazduhu setim se moje nane. Slatka pita sa jabukama mi je dugo bila najdraže jelo. Danas bih se pre odlučila za biftek u gorgonzola sosu ili u kombinaciji sa grilovanim povrćem. To često poručujem kada sam u restoranu.
Da li si ljubitelj začina, koje koristiš u svojoj kuhinji:
– Volim da koristim začine tokom pripreme jela. Ima ih nekoliko koji su sastavni deo svih mojih jela, biber svuda stavljam, crvenu papriku tucanu (može i ljuta po potrebi) peršun, majčina dušica. Ovi začini ako se koriste na pravi način mogu da promene ukus hrani i omoguće vrhunsko zadovoljstvo prilikom konzumiranja.
Autor: Dejan Ajduković, Life Content