Simptomi Mihine bolesti
Svet

January 6, 2023 18:15

By

Nije imao simptome, sve je bilo uobičajeno: Kako je Siniši Mihajloviću otkrivena leukemija

Simptomi Mihine bolesti nisu bili vidljivi

Siniša Mihajlović je tri puta pobedio leukemiju, a čitav svet je s tugom primio vest da je poslednji put opaka bolest ipak bila jača. Na vest da je umro veliki srpski fudbaler i italijanski trener, zanemeli su mnogi. Danas će se u Kataru, pred finalnu utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu, minutom ćutanja od njega oprostiti milioni.

Pročitajte: Zbog onoga što je Nole uradio u čast Siniši Mihajloviću nećete moći da zadržite suze FOTO

Foto: Instagram

Slavni Miha je otvoreno govorio o svojoj bolesti. Leukemija mu je dijagnostifikovana u julu 2019. godine, a simptomi ove teške bolesti mogu biti vrlo prikriveni u prvo vreme. Siniša nije imao nijedan simptom, već je bolest otkrivena na sledeći način. Sa ovom bolešću bivši fudbaler i nekadašnji selektor Srbije borio se duge tri godine, a na konferenciji 2019. koju je sazvao da bi obelodanio da boluje od ove bolesti otkrio je da mu je otac preminuo od raka.

Pročitajte: Devet dana od Mihine smrti, ćerka stiže sa prelepim vestima – Arijana ne može da zadrži suze

Siniša Mihajlović i Goca Božinovska

Foto: Guliver Getty Images

– Moj otac je umro od raka pa sam se zbog toga redovno testirao”, ispričao je Mihajlović na konferenciji koju je sazvao 2019. godine, kad mu je postavljena dijagnoza. Otac je imao 69 godina kad je umro od karcinoma pluća.

Kako je i sam Siniša rekao, da se nije testirao, još čitavih godinu dana ne bi pokazao nikakve simptome

Najupečatljiviji simptom je ipak pojava znakova krvarenja po koži u vidu sitnih crvenih tačkica, modrica, ali i krvarenja iz desni. Kod žena može biti dosta produženo menstrualno krvarenje. Tegobe akutne leukemije se mogu manifestovati i vrlo nespecifično – visokom temperaturom, obilnim znojenjem i lošim opštim stanjem što, u poslednje vreme, neke pacijente navede na pomisao da su zaraženi korona virusom.

Pročitajte: Siniša Mihajlović otkrio šta mu je prorekla Kleopatra – Od njenih reči se ledi krv u žilama

Ćerka Siniše Mihajlović

Foto: Instagram

Kod obolelih se javljaju anemija, infekcije i krvarenja, a dolazi i do uvećanja limfnih čvorova, jetre i slezine. Nenormalnog povećanja broja belih krvnih zrnaca u perifernoj krvi i mase leukocita u organizmu su alarm za lekare koji će obaviti sve potrebne analize da bi se dijagnoza leukemije potvrdila ili odbacila.

– Niko od nas ne sme da pomisli da je neuništiv. Svi misle da se to njima neće desiti, ali kada se dogodi, to je užasan udarac – bila je jedna od poruka Siniše Mihajlovića.

AUTOR: SVET

IZVOR: LEPA & SREĆNA

FOTO: Instagram