scandal

22 Marta, 2019 19:30

Školovana estrada: Ove naše pevačice imaju fakultetsku diplomu!


Većina pevačica popularne muzike ne može da se pohvali visokim obrazovanjem. Mnoge su umesto školovanja birale da pevaju po kafanama i tako se spreme za estradu, mnoge su vrlo mlade kročile na javnu scenu, ali ipak ima i onih ambicioznih i vrednih koje su uspele da pored muzičke karijere obezbede i fakultetsku diplomu.

Najobrazovanija među estradnim pevačicama je svakako Neda Ukraden koja može da se pohvale da ima dve diplome. Ukradenova je zavšila Pravni fakultet, kao i studije engleskog jezika na Filološkom fakultetu.

Zorica Brunclik zamalo da ima dve diplome. Ona je završila Ekonomski fakultet u Nišu, studirala je i prava, ali te studije nije završila.

Ćerka Vesne Zmijanac je jedna od retkih mladih pevačica koja je visoko obrazovana. Ona je u Grčkoj završila studije Međunarodnog biznisa, a tek onda je uplovila u muzičke vode.

– Ja sam Nikoliji rekla da mora prvo da završi fakultet, a onda može da se bavi čime god želi – rekla je jednom prilikom Vesna.

Članica žirija „Zvezda Granda“ Viki Miljković je takođe fakultetski obrazovana. Ona je prvo u Nišu završila srednju muzički školu, a potom muzičku akademiju u Prištini.

Seksi Marina Tadić da nije pevačica danas bi bila nastavnica fizičkog vaspitanja. Ona je diplomirala na Fakultetu za fizičku kulturu.

Iz redova zvezda „Granda“ takođe imamo jednu obrazovanu mladu damu, a reč je o Jeleni Kostov. Ona je postala profesor muzike 2014. godine.

– Srećna sam što sam završila Muzičku akademiju i što sam sada diplomirani teoretičar umetnosti. Ako se jednog dana umorim od pevanja, moći da predajem deci u školi – našalila se pevačica.

Visoko obrazovanje iz oblasti muzike imaju još i Aleksandra Radović, Leontina Vukomanović, Ivana Jordan…

https://svet-scandal.rs/arhiva-brojeva/kupite-scandal-kako-i-cime-dragana-ucenjuje-marka-ispovest-zene-ljubavnika-andreane-cekic-unistila-mi-je-17-godina-braka-aleksandra-david-je-psiho-uzeo-mi-je-sve-pare-video/

AUTOR: scandal!

FOTO: Ivan Vučićević, instagram