svet

October 12, 2013 12:52

By

Skupa greška: Policajci pretukli penzionisanog ratnog invalida, jer su mislili da je diler droge

specijalci
Penzionisani ratni invalid Damir Novaković (52) greškom je pretučen tokom policijske akcije u Mostaru u kojoj su hapšeni dileri droge, zbog čega najavljuje tužbu protiv Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini. On je primljen u Odeljenje hitne službe Univerzitetske bolnice u Mostaru gde su mu konstatovane povrede u predelu glave i po drugim delovima tela.

Pripadnici Federalne uprave policije u BiH uhapsili su u četvrtak šest osoba na području Mostara i razbili lanac trgovine narkoticima pri čemu su pretukli slučajnog prolaznika.

Tako se spektakularna akcija policije, pod kodnim nazivom “Velež”, za Novakovića, koji se ni kriv ni dužan našao na meti specijalaca, pretvorila u noćnu moru, piše “Večernji list”.

Posle kupovine, u naselju Bišće polje, dok je izlazio kolima s parkirališta, odjednom su na njega skočili naoružani ljudi.

“Jedan maskirani čovek je iznenada iskočio ispred i uperio cev pištolja u mene, a drugi mi je oružje prislonio na slepoočnicu i izvukao me napolje. Vikali su – lezi dole i ne mrdaj. Nisam stigao ni da se osvrnem, već sam bio na podu, pritom su me udarali, a jedan mi je glavom udario o asfalt. Govorio sam da nisam ništa kriv i pitao ko su, a oni su vikali ‘videćeš ti ko je kriv i ko smo mi”, ispričao je pretučeni prolaznik.

Zatim su mu stavili lisice a tek nakon pola sata ležanja na podu ispred tržnog centra, jedan specijalac mu je pokazao značku Federalnog MUP-a i rekao da se “našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme”, prenosi list.

Novaković ljutito najavljuje tužbu protiv MUP-a gde se pravdaju da je ovaj Mostarac slučajno upao usred akcije a “delovalo je da pripada istoj grupi, što se pokazalo kao greška”. Naime, inspektori su očekivali trojicu preprodavaca droge, a pojavilo ih se više. Radilo se o naoružanoj pratnji, a jedan od njih je čak imao i metak u cevi.

Inače, policija je u četvrtak u akciji kodnog naziva “Velež”, saopštila da su uhapšena petorica Mostaraca i jedan narkodiler iz Brčkog. Pretpostavlja se da se radi o organizovanoj grupi koja se sumnjiči da se duže vremena bavila trgovinom narkoticima.

Policija je, prema saopštenju, pretresla više lokacija na području Hercegovačko-neretvanske županije sa sedištem u Mostaru i prikupila više dokaza.

Izvor: Blic
Foto: Sipa