Slobodan Trkulja
Svet

23 Januara, 2023 17:45

Bata Živojinović više nije najvoljeniji Srbin u Kini: Trkulja oborio Ginisov rekord

Slobodan Trkulja, naš umetnik, koji već godinama uživa veliku popularnost u Кini, oborio je sve rekorde nastupom u okviru najgledanijeg šoua na planeti, na gali Prolećnog Festivala kineske televizije CCTV. Šou je uživo i putem interneta pogledan preko 11 milijardi puta.

Pročitajte: Slobodan Trkulja učestvovao u velikoj humanitarnoj akciji

Ata images

Slobodan Trkulja je predstavio Srbiju pesmom “Tamo daleko” u pratnji kineske i svetske pijanističke zvezde, slavnog Lang Langa. U programu sastavljenom od najvećih kineskih zvezda, poput filmskog megastara Džekija Čena i brojnih umetnika, naš umetnik je nastupio pred ponoć, u udarnom terminu, i time ušao u istoriju kao najgledaniji srpski umetnik.

– Neizmerno sam zahvalan na direktnom pozivu CCTV-a, najveće TV stanice na svetu, da učestvujem u njihovom novogodišnjem programu! Njihov poziv je dokaz velike ljubavi i poštovanja prema mom radu i prema našoj kulturi i tradiciji. Od prvog koncerta koji smo imali u Кini sa Balkanopolisom, sanjao sam da jednog dana na najgledanijem programu u Кini predstavim Srbiju. San mi se ostvario i to u noći kada je najgledanija tv emisija na svetu oborila svoj Ginisov rekord – rekao je Slobodan Trkulja i dodao:

Pročitajte: Savršen dan Slobodana Trkulje – Sa porodicom i bez mobilnog telefona

– Zahvalan sam Bogu što sam dobio priliku da budem deo ovog spektakla. Ovo je istorijski uspeh i za mene kao umetnika i za našu Srbiju. Šaljem veliku zahvalnost ekipi televizije CCTV jer godinama izveštava i prati moju karijeru, od prvog koncerta sa Balkanopolisom u Кini do Кineskog festivala svetla, zvanične proslave kineske Nove godine u Srbiji, koji na moju inicijativu već petu godinu zaredom organizujem uz “Balkanopolis centar za modernu tradiciju”.

Pored Srbije koju je predstavljao Slobodan Trkulja, učestvovali su i umetnici iz zemalja Pojas i Put inicijative kao što su Argentina, Grčka, Indonezija, Novi Zeland, Tanzanija, Кazahstan, Egipat i Pakistan.

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

IZVOR: NOVA.RS

FOTO: ATA IMAGES