Unuka Siniše Mihajlovića
Svet

January 19, 2023 13:15

By

Siniša je otrovan i nije jedini kome su to uradili: Mihin prijatelj otkrio ko stoji iza svega

Smrt Siniše Mihajlovića obavijena velom misterije

U kratktom vremenskom roku fudbalski svet ostao je bez dva vrhunska stručnjaka, Siniše Mihajlovića i Đanluke Vijalija. Iako su obojicu odnele bolesti sa kojima su se dugo borili, njihov odlazak otvorio je mnoge teme o kojima se dugo ćutalo.

Pročitajte: Poslednje reči Siniše Mihajlovića naslutile su sve – Imam dva života, sanjam svoju sahranu

Ata images

Reč je, naime, o korišćenju nedozvoljenih supstanci i kako su fudbaleri bili terani da uzimaju neproverene tablete i druge suplemente, te samim tim truju svoj organizam, a sada je cela Italija u strahu, te su na Apeninima sve glasnije priče da su bolestima dvojice legendi možda kumovale upravo te supstance, koje su navodno uzimali dok su se profesionalno bavili fudbalom. A, to bi značilo da je smrt Siniše Mihajlovića i Đanluke Vijalija posledica suplemenata koje su ih terali da koriste.

O dopingu i korišćenju nedozvoljenih supstanci prvi je javno progovorio trener Zdenjek Zeman, inače čovek na čiju je promociju knjige došao Siniša Mihajlović nedelju dana pred smrt. Čeh koji se kao trener izgradio u Italiji optužio je 1998. godine Juventus da dopinguje igrače. Posle sudskog procesa, Juventusov doktor Rikardo Agrikolo je osuđen na 22 meseca zatvorske kazne zbog sistematskog dopinga u periodu od od 1994. do 1998. godine.

Pročitajte: Oproštajno pismo Siniše Mihajlovića će vas rasplakati – Vaša ljubav me je grejala, srešćemo se opet

Nedavno se oglasio i legendarni Dino Bađo, bivši saigrač Mihajlovića i Vijalija, koji ne krije da je uplašen.

– Trebalo bi istražiti kakve smo supstance tada uzimali. Moramo da znamo da li će nam uzimanje raznih supstanci iz tog perioda naškoditi vremenom.Uplašen sam. Svašta se dešava velikom broju igrača iz tog perioda. Bila je tada doping kontrola, nismo tek tako mogli da uzimamo svašta ali sada bi valjalo istražiti da li su supstance koje smo tada uzimali ostale u našim organizmima ili su izašle – rekao je Dino Bađo za “Korijere delo sport”. 

Slično razmišljanje ima i proslavljeni rumunski fudbaler Florin Radučoju, koji je u Italiji igrao za Bari, Veronu, Milan i Brešu.

Pročitajte: Najveća želja Siniše Mihajlovića nije mogla biti ispunjena – Uvek je imao sve, a želeo samo jedno 

Instagram

– Znam da smo uzimali neku roze tečnost. I razne neke lekove. Sada želim da pozovem doktora iz Breše da bi saznao više šta smo to tada uzimali. Tada nismo znali šta nam daju, uvek su govorili da su u pitanju vitamini i glukoza. Dobro se sećam da smo tu roze tečnost uzimali uvek pre utakmica. U Milanu smo uzimali i neke pilule. Trebali bi da se zapitamo zašto se dešavaju ove prerane smrti – kazao je Radučoju.

Smrt Siniše Mihajlovića kao i Đanluke Vijalija sada je dobila potpuno drugu dimenziju i ukoliko se bude utvrdilo da one imaju veze sa unošenjem nedozvoljenih supstanci, na šta su bili silom terani, italijanski fudbal mogao bi da zatrese najveći skandal u istoriji.

IZVOR: STORY

FOTO: GETTY IMAGES, ATA IMAGES, INSTAGRAM, TWITTER