Ovaj sos je neprevaziđen, pravi se jednostavno i brzo: Izdašan obrok gotov za manje od pola sata
Sos od mirođije omiljen je prilog mnogima
Sos od mirođije je osvežavajući i aromatičan dodatak raznim jelima. Evo jednog jednostavnog recepta:
Sastojci:
– 1 šolja sveže mirođije (peršuna)
– 1/2 šolje maslinovog ulja
– 2 čena belog luka
– Sok od 1 limuna
– So i biber po ukusu
Sos od mirođije – priprema:
1. Operite mirođiju i sitno je iseckajte.
2. U blenderu ili seckalici, pomešajte mirođiju, maslinovo ulje, beli luk, sok od limuna, so i biber.
Pročitajte Vesna Dedić otkrila recept za savršene taljatele u kremastom sosu, ukus je fantastičan
3. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Po potrebi dodajte još maslinovog ulja ili limunovog soka da prilagodite gustinu i ukus.
4. Prebacite sos u posudu i ostavite da odstoji 15-30 minuta pre serviranja, kako bi se ukusi proželi.
Kombinacije:
Sos od mirođije odlično se slaže sa:
– Grilovanim mesom (piletina, riba, jagnjetina)
– Povrćem na žaru
– Salatama
– Krompirom (pečenim ili kuvanim)
– Piletinom u sosu ili marinadi
Uživajte u pripremi i degustaciji!