svet

March 1, 2015 15:18

By

“Spomenik M. Džeksonu” nagrađen u Monte Karlu

spomenik-majkl-dzekson

Film “Spomenik Majklu Džeksonu” scenariste i reditelja Darka Lungulova nagrađen je 28. marta Specijalnim priznanjem, Nagradom za najbolji scenario na dvanaestom Festivalu filmske komedije u Monte Karlu.

Nagradu za životno delo dobio je počasni gost festivala, američki reditelj srpskog poreka Piter Bogdanovič, čija je komedija “She’s Funny That Way” svečano otvorila festival van konkurencije.

Na gala ceremoniji, nagrade za životno delo dobili su, između ostalih, i legende evropskog i svetskog filma, glumci Ursula Anders, Đankarlo Đanini i Franko Nero.

Drago mi je da sam dobio nagradu na festivalu koji neguje filmsku komediju kao način da se o ozbiljnim temama progovori drugačije, a da se pri tom ne izgubi emocija“, kazao je Lungulov i nastavlja:

Još veća mi je nagrada što sam upoznao reditelja Pitera Bogdanoviča i sa njim ‘delio pozornicu’ dok smo jedan drugom čestitali. Njegov film “Poslednja bioskopska predstava” u koji sam se zaljubio još kao dvanaestogodišnjak jedan je od razloga što se bavim filmom.

U žiriju festivala u Monte Karlu bili su italijanski reditelj Đovani Veronezi (predsednik žirija), filmski kritičar Li Maršal (Screen International) i francuski reditelj Klod Zidi.

Izvor: B92
Foto: