Šaban Šaulić 22
Star

6 Januara, 2021 17:00

SRAMOTA! Ispred ŠABANOVE KUĆE ne može da se ŽIVI OD SMRADA!!!

Šabanova kuća je oronula i zapuštena, priča za STAR Šabanov brat od tetke Hasan Dudić

Porodica Šabana Šaulića još uvek se dvoumi da li da njegovu kuću u kojoj je odrastao u Šapcu renoviraju i pretvore je u muzej kako ne bi totalno propala. Ilda koja bila Šabanova mezimica ima neke ideje i zamisli, ali još uvek nije odlučila šta da radi.

Hasan Dudić o Šabanu

„Ispred Šabanove kuće je deponija, a hoće da naprave muzej?!?“

„Kuća je baš oronula! Deluje zapušteno jer niko ne živi u njoj godinama, a i nema ko to da održava i da obilazi. Nedavno kada sam bio u rodnom gradu, šokirao sam se kada sam video da su kontejnere za đubre postavili tik uz kuću i maltene na samu kapiju. Ej bre, pa od tolike ulice da kontejneri smrde ispred Šabanove kuće. Nema smisla! Toliko sam bio ljut i besan da sam odmah otišao u opštinu i podneo zahtev da uklone to smeće. Ako sutra tu otvore muzej njemu u čast, šta treba?! Da ljudi prolaze pored đubreta?! Ma strašno”, ispričao je Hasan Dudić za novi broj magazina STAR.

Šaban Šaulić 11

„Šabanove komšije se protive da moj brat dobije ulicu!“

Šabanov brat od tetke koji takođe ima kuću u ovom gradu.
„Bio sam uporan i uspeo sam da isteram svoje da opština te kontejnere premesti na drugo mesto. Sramota bre, dolaze turisti da vide gde je kralj narodne muzike odrastao, a tamo ne može da se diše od smrada. Takođe sam zahtevao i da mi kažu dokle je stiglo razmatranje da se ulica u kojoj je odrastao zove po mom bratu, međutim, nisam dobio odobrenje. Razlog odbijanja je to što se stanovnici 30 kuća iz te ulice bune, jer bi u tom slučaju morali sva dokumenta da menjaju. Tako da Šaban neće dobiti ulicu, tretiraju ga kao osobu drugog reda, a za bistu kažu treba da prođe nekoliko godina od smrti, pa će tek onda da stave u razmatranje. Žalosno, ali tako je”, rekao nam je Hasan koji je sve pokušao, čak se ponudio da on plati dokumenta za te ljude, ali ni to nisu prihvatili.

AUTOR: STAR

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ/STAR