Svet

10 Januara, 2022 17:00

Srđan Đoković: „Moćnici ne vole Novaka!“ A evo šta im je Novak poručio!! (FOTO)

Novak Đoković je konačno izašao iz pritvora migrantskog hotela  u Melburnu, nakon što je sud doneo odluku da mu se vrati viza uz novčanu odštetu, ali je ipak sada sve u rukama imigracionog ministra koji može da odluči deportovanje najboljeg tenisera sveta.

NOVAK ĐOKOVIĆ

ATA/IMAGES

 

Podsetimo, Novak Đoković je 5. januara uveče doputovao u Australiju nakon čega je osam sati bio ispitivan na aerodromu, a potom prebačen u migrantski hotel u kom je boravio do danas.

Najboljem teniseru sveta je oduzeta viza zbog „nepoklapanja podataka iz medicinskog izuzeća i vize“, ali mu je danas vraćena odlukom federalnog suda Viktorije nakon žalbe koja je dokazala da je Srbin imao sve potrebne papire.

U međuvremenu je Đoković bio u izuzetno lošim uslovima migrantskog hotela, bez ličnih stvari i dokumenata, a jedno vreme i bez mobilnog telefona.

Danas mu je sud vratio vizu te je postao slobodan čovek u Melburnu, ali su vlasti izvršile novi pritisak i čeka se odluka imigracionog ministra da li će ignorisati sud i ipak zatražiti deportovanje Novaka, na šta ima pravo.

„HVALA SVIMA ŠIROM SVETA!“

Novak se danas sa terena na kojem već trenira, obratio preko svojih društvenih mreža svim ljudima koji su ga podržavali u ovim teškim danima.

Zahvalan sam što mi je sudija doneo presudu da mi se vrati viza za boravak u Australiji. Uprkos svemu što se dešavalo u protekloj nedelji, želim da ostanem i  takmičim se na Australijen Open-u. Ostajem koncentrisan na tenis. Putovao sam ovde da bi učestvovao na jednom od najbitnijih turnira u istoriji i definitivno mom najuspešnijem. Trenutno toliko mogu da napišem i naravno jedno ogromno HVALA svima širom sveta koji su mi pružili podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak – napisao je Novak.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

Nakon što je Novak pobedio državu Australiju na Federalnom i porodičnom sudu u Melburnu, čime mu je dozvoljeno da uđe na teritoriju zemlje i data šansa da nastupi na Australijan openu za nedelju dana, porodica Đoković  organizovala je konferenciju za medije.

Na samom početku konferencije emotivno se oglasio brat Đorđe

ATA/IMAGES

– Nama je kao porodici jako teško, u pitanju je moj brat, bratanac, sin moje majke i oca. Jako je teško da stojimo iza Novaka, a da ne uvredimo nikoga. Bili smo borci za istinu, pravdu i sve smo uradili što je u našoj moći, da uzdignemo ceo svet, da se vidi da je Novaku potrebna pomoć, ljubav, da bi se izdigao iznad jako teške situacije i izašao kao pobednik. Zahvalio bih se i narodu širom sveta, koji se uzdigao, videli smo prelepe slike od Beograda, Banjaluke, Vrnjačke Banje, Čačka, Zadra, pa do dalekog Melburna, gde se stotine ljudi skupljale ispred hotela, a danas i ispred mesta njegovih pravnika, koji su odbranili slučaj – rekao je Đorđe Đoković.

Dijana Đoković: „Ovo je za mene njegova najveća pobeda u čitavoj karijeri, veća od bilo kog Grend slema!“

Dijana Đoković kaže da nije još svesna šta je sve njen sin proživeo u Melburnu, te ističe da joj je kao svakoj majci bilo naročito teško.

ATA/IMAGES

– Došli smo da proslavimo pobedu mog sina, Novaka. Dečaka koji je naučio da ne trpi nepravdu, on nije kriv, ništa nije učinio da se kosi sa njihovim zakonima, a opet je trpeo torturu. Tek ćemo čuti šta je sve preživljavao, naravno da je ustao protiv sistema, jer je znao da ima puno pravo da boravi tu gde jeste i da osvoji taj turnir. Nikada se do sada nismo suočavali sa tom situacijom, koja je teška, traje već pet ili šest dana, trudili smo se da se izborimo i da se borimo za njega, da se glas čuje širom sveta. Emocije koje smo doživljavali su raznorazne, tuga, očaj, razočaranje, strah, imalo je momenata kada nije imao telefon, imao je prekid u vezi, nismo znali da je sit, bolestan, da li je sve u redu sa njim. To su stvari koje ja kao majka ne mogu da prebrodim i mislim da će sve majke to razumeti- rekla je Dijana Đoković.

Srđan Đoković naglasio je da je ovo pobeda čitavog slobodarskog sveta, a ne samo Novaka i njegove porodice!

– Novak se za ovo izborio uz pomoć svih nas, naročito porodice koja se borila svim srcem za njega i njegova prava. Nije se bacio na kolena, niti će ikada. Svašta se dešavalo ovih dana i mnogo je bilo teško, ali je to jedna mentalna gromada koja nikada nije uvredila nikoga, uvek je pokušavao da pomogne, a ne odmogne. Moćnicima se nije svidelo što je iz jedne male zemlje, mislili su da je to njihov svet i čudili su se da on može da bude najbolji u takozvanom buržujskom sportu. Ova igrica sa njegovim pojavljivanjem je došla do vrhunca, poslednja igra je odigrana i mislim da bi trebalo da izmisle neku drugu dok još može da igra i mislim da će opet biti najbolji na svetu. Ali „igra“ koja se vodi već šesti dan je bila neverovatno teška za njega i njegovu porodicu – izjavio je  Srđan.

ATA/IMAGES

 

Pročitajte: Ceca zabrinuta! Pred očima joj se odvijala prava drama!

AUTOR: SVET

IZVOR: Blic

FOTO: ATA/IMAGES