svet

October 5, 2013 18:49

By

Srpska Boni minimalno kažnjena: Umesto 40 godina presuda umanjena na 15!

2

Prva žena koja je osuđena na 40 godina zatvora, Olivera Krsmanić, pravosnažno je ipak osuđena na 15 godina zatvora za ubistvo taksiste Nezira Šišića.  Ona je proglašena krivom zbog toga što je u noći između 11. i 12. aprila 2005. godine u Beogradu izvršila ubistvo taksiste. Saoučesnici u ubistvu bili su Slobodan JordanovMladen Mitrović.

“Kada je taksista dovezao na lokaciju koju je tražila i uzeo novac za vožnju, ona je izvadila pištolj i pucala mu u potiljak sa razdaljine od najviše deset centimentara. Kada je ubila Šišića, sela je na mesto suvozača, nogama izgurala njegovo telo iz automobila i nastavila da ga vozi” navodi se u presudi.

Ukradenim taksi vozilom sa lešom koji je vozila, pokupila je Slobodana Jordanova, koji je osuđen na 20 godina zbog ubistva radnika pumpe Zorana Radovića, na kojoj su se srpski Boni i Klajd zaustavili, kao i zbog ranjavanja policajca Nenada Jelića kojeg je ranio u pucnjavi, dok je policija pokušala da ih zaustavi dan nakon brutalnog ubistva.

Kako bi prekrili tragove ubistva i rešili se leša Olivera i Slobodan zapalili su taksi vozilo.

Istom presudom Mladen Mitrović, koji im je pomagao posle zločina iako je znao da su ubili dvoje ljudi, osuđen je na četiri godine i četiri meseca zatvora.

Izvor: Tanjug

Foto: MUP