Star

November 9, 2020 20:00

By

STAR intervju Nada Topčagić! “Drljača je morao da se GLUPIRA po emisijama da bi OPSTAO na estradi, a bio je VELIKA ZVEZDA!”

Nada Topčagić jako se potresla zbog smrti svog kolege Bore Drljače, pa je sve ostavila i sa Tare doputovala kako bi prisustvovala njegovoj sahrani. U ispovesti za STAR, Nada otkriva šta joj je Bora poslednji put rekao, ali i zašto je ljuta na kolege koji zbog korone traže pomoć od države.

– Bora Drljača je vezan za moje početke, sa njim sam najviše nastupala. On je u to vreme bio velika jugoslovenska zvezda koja je pevala čak i Titu. Zato mi je žao da niko nije organizovao bar neku malu komemoraciju za njega. Eto, mnogima se to pravi, neću sada da ulazim u to ko je kriv i ko nije potegao to pitanje. Žao mi je i što ga je onako malo kolega ispratilo na onaj svet. Ponuđeno je da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, ali porodica je ispunila njegovu želju da ga sahrane uz prvu suprugu.

Kako ćeš ga pamtiti?
– Život ga je naterao da skrene pažnju na sebe i da se glupira po Grandu. Nekada su bila druga vremena kada se cenila muzika i kada se cenio pevač, a sada je sve drugačije. Moraš da praviš od sebe sprdačinu da bi opstao na estradi. Izgledao je kao neki mučenik jer je to sve pravio od sebe. Ostaće mi velika žal za njim jer nisam ozbiljno shvatala tu njegovu tešku bolest.

Vera Matović kaže da ga je samo ona posetila u bolnici?
-Nažalost, tako je. Ja nisam otišla jer nisam verovala da je toliko bolestan. Ja sam takav čovek, da sam znala, pa ja ne bi iz bolnice izlazila, non-stop bi mu nosila nešto, tako sam i kod Usnije Redžepove stalno išla. Eto sebi dok sam živa to neću oprostiti. Kad sam čula da je umro, sve sam ostavila i doputovala na sahranu. Veliku tugu je nosio u sebi jer nije dočekao unuče od dva sina. Zbog toga mi je rekao poslednji put pre tri meseca kada smo se videli:  ‘Šta mi vredi ovaj život!’ Ko zna, možda je gore sada našao neki srećniji život.

Sa kim se družiš od kolega sada kad je korona?
– Na estradi odavno nema druženja. Mislim da niko ni sa kim više i ne komunicira. Srećemo se samo po nekim novogodišnjim emisijama. Svi su valjda uplašeni za egzistenciju, za porodicu i svoju budućnost, jer se ne zna šta nas sutra čeka. Život je svakog odveo na svoju stranu.

Nada: “Pratim i Zadrugu i Parove. Sve proživljavam sa njima!”

Jel pratiš Zadrugu i dalje?
– Da, gledam i Zadrugu i Parove. Favorit mi je bio Miki Đuričić, žao mi ga je, znam da ima dete i da je ušao zbog para, eto nikako da se opameti. Takva je izgleda ličnost da ne može da vlada sobom. Preživljavam sve to nekako sa njim, znam da mu je majka umrla i da živi sam sa ocem. Sada mi je favorit Vladimir Tomović, jer je pametan i osuđuje sve živo i vrlo je pravedan. Pratim i moju koleginicu Lepu Lukić koja se za sada dobro drži, samo da ne uđe onaj Mili, jer je on provocira i onda ona plače i potresa se. Fino joj je, druži se, sklonila se od korone i ne razmišlja ni o čemu.

Nisi otišla u Crnu Goru jer nisi htela da radiš PCR test, zašto?
– Čekala sam da ukinu taj test u Crnoj Gori da bih otišla da obiđem kuću, jer se strašno plašim vađenja krvi. Teško mi pronalaze venu, pa me celu izbodu. Međutim, komšija nas je pozvao i rekao da hitno dođemo, pa sam morala. Pre tri nedelje smo otišli i u kući sam zatekla horor film. Brava nam je bila slomljena, a unutra smrad i pravo čudo. U kući sve rastureno i pojedeno. Sve konzerve prazne, šerpe po podu, ormani otvoreni, ma užas. Uselile su nam se najveće štetočine, puhovi. Šest malih smo izbacili iz šporeta, a dva velika su se udavila u klozetskoj šolji. Sve su nam uništili! Izbacili smo sve stvari, počistili i vratili se u Beograd. Sledeće leto ćemo da sređujemo.

Nada: “Svadbe pevam pod maskom i s rukavicama, ne dam nikome da mi priđe!”

Svi se žale na finansije, kako ti živiš sada?
– Ne znam što se pevači žale kad non-stop neke pare pršte. Toliko rade, a ništa nisu ostavili da imaju za sigurnost neku. Znam, mnogo se troši, ali gospodo, nemojte da kukate. Mene bi bilo sramota da kukam. Toliko zarađuju po jednom nastupu, pune kofere para donose, pa oni po tome narednih pet godina ne bi trebalo ništa da rade. Da sam ja uzimala tolike pare, koliko je nekoliko njih uzelo na ovoj zadnjoj svadbi u Beču, pa imala bih sada pet kuća i pet stanova po centru Beograda. Ali ja ne vozim luksuzne automobile kao oni. Sramota je da sada traže pomoć države.

Ko te najviše nervira od kolega koji se bune?
– Ma neću imena da im spominjem, zna se ko su ti najglasniji. Evo, čujem i da Maja Marijana preti da će zbog nemaštine da krene sa kapuljačom na glavi da otima od ljudi. Ma strašno. Meni je to privitimizam, to što se pojedinci hvale koliko zarađuju i slikaju se u tim skupim krpicama! Pa što se bre Novak Đoković tako ne slika ili Ronaldo koji su stvarno milioneri.

Jel i ti kukaš dok piješ kafu sa prijateljicama?
– Ja ne kukam. Imam dovoljno, samo da smo živi i zdravi. Nikada nisam ni kukala. Razmišljala sam na vreme, nisam se razmetala skupim automobilima, nisam spavala po luks hotelima gde je noć 200 evra. Moja izreka je: ‘Kad imaš imaš, a kada nemaš onda nema šta ni da se uštedi!’ Ja sam uvek imala kočnicu. Poznato je da ja nemam kućnu pomoćnicu i da sve radim sama.

Mnogi pevači su sada počeli da nastupaju, hoćeš li i ti?
– Imam pozive za neke dve svadbe, uzela sam kapare, ali sam i dalje u strahu. Plašim se jer niko masku ne nosi. Jedna prijateljica je otišla na sahranu, sa svima se tamo ljubila, masku nije nosila i na kraju je umrla od korone. Od tada sam u velikom strahu. A to su velike svadbe, gde će pevati i Mitar Mirić i Darko Lazić, ja sam morala da zovem tamo da pitam kako ću ja da pevam, jer ne želim da mi iko prilazi. Ako budem bežala od naroda, reći će da sam skroz luda. Na kraju ću verovatno pevati sa maskom, staviću i rukavice. Sva ću se zamaskirati, samo će oči da mi se vide.

Nada: “Saša i Suzana piju lek koji ih je spasao korone! Nije jeftin, ali sam ga i ja kupila!”

Jel ti neko od kolega tražio pare na zajam?
– Nije niko, jer su svi gordi i puni sebe. Ali ako treba nekome nešto, znaju da mogu da me okrenu. Bogami, koliko ovo sve traje, trebaće mnogima pomoć. Ima ljudi kojima stvarno trebaju pare, jer im se računi gomilaju, a nemaju od čega da plate sve to.

Saša Popović je prodao Grand, jel te to iznenadilo?
– Znam, meni su kod njega uvek bila otvorena vrata. U žiriju Zvezda Granda me nikada nije bilo jer ja nemam vremena za to, nisam nikada tu kada su ta snimanja. Saša mi je rekao šta god ti treba u životu, šta god hoćeš ti reći. Ja se stalno čujem sa njegovom ženom Suzanom, koja mi je skoro dala jedan odličan vitamin kome ni korona ništa ne može! Ona i Saša to koriste, a ja sam odmah otišla u apoteku da kupim, košta 3.500 dinara. To su zapravo beta-glukani koji jačaju imunitet i tako štite telo od svih virusa.

AUTOR: JELENA VUJINOVIĆ/STAR

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ/ GAJA