Starija ćerka Bojana Vaskovića
Svet

February 25, 2023 20:00

By

Taman kada su mislili da je najteže prošlo… Starija ćerka Bojana Vaskovića u suzama zbog majke i sestre

Starija ćerka Bojana Vaskovića teško je podnela majčino odsustvo

Cela Srbija i region bio je krajem prošle godine mislima i molitvama uz frontmena Leksington benda, Bojana Vaskovića i njegovu hrabru suprugu Aleksandru. Oni su sredinom novembra 2022. godine treći put ostvarili u ulozi roditelja ćerkice Helene koja je odmah po rođenju morala na hitnu operaciju srca.

Pročitajte: Sve molitve ovog sveta ujedinite se – Bojan i Aleksandra Vasković nikad tužniji

Starija ćerka Bojana Vaskovića

Foto: Instagram

Iako su to znali tokom čitave Aleksandrine trudnoće, strah i neizvesnost postali su duplo veći Heleninim rođenjem. Posle skoro dva meseca boravka u bolnici Bojanova supruga i najmlađe dete stigle su u porodični dom gde su ih sa nestrpljenjem iščekivali Anđelina i Mihajlo. Vasković se teških trenutaka prisetio u emisiji Balkanskom ulicom i otvorio dušu Vesni Dedić:

– Bogu dragom hvala i ovim našim lekarima stručnjacima, kad nam ih je Bog poslao, mislim da se to sve valjda tako namesti – započeo je iskreno Bojan i nastavio:

– Bilo je raznih trenutaka, imaš trenutke slabosti kad plačeš i kažeš: “Uf Bože, zašto mora sve ovako da se dešava, sve ovo da prolazim”. Ali već sa Anđelinom smo imali jako stresnu situaciju, rodila se prevremeno, nekako taj stres i ta količina stresa koji izbije kasnije čoveka malo očvrsne, ne malo, dobro ga očvrsne. To kažu i za decu, kada rastu u težim uslovima postaju jači. Možda sa jedne strane to nije loše, verovatno Bog sve sa razlogom šalje. Sa Anđelinom smo prošli sličan stres, kada je dete u pitanju ne može da se razdvaja, tako je bilo i ovaj put, ali, eto kada se na kraju sve završi, kao da se nije ni desilo. I u toku te situacije i u toku svega toga, vera je najvažnija. Veruješ da će biti sve dobro i trudiš se da veruješ da će sve biti dobro i onda to na kraju i pobedi.

Pročitajte: Supruga Bojana Vaskovića snimkom iz bolnice rasplakala sve – Evo šta se dešava s njihovom bebom

Starija ćerka Bojana Vaskovića

Foto: Instagram

U bolnici su tada mama i beba ostale dva meseca a Aleksandrino odusustvo najteže je podnela starija ćerka Bojana Vaskovića.

– Supruga Sandra je prvo bila u Frontu, tamo se porodila, a sedmi dan po rođenju Helene, rodila se 15. novembra, a operisana je već 22. novembra. Ona se zapravo rodila sa urođenom srčanom manom, transpozicija krvnih sudova. Ja sam voleo da ne znam mnogo o tome, jer mi je u toj situaciji mnogo lakše. Tako je bilo i sa Anđelinom. Sandri je bilo mnogo teže jer ona je lekar i zna sve o tome i dobre i loše strane i Bogu opet dragom hvala i lekarima u Tiršovoj i u Narodnom frontu, svima zaista onako od srca, ne postoje reči ne postoje gestovi kojima mi možemo da kažemo hvala – iskren je Bojan koji kaže i da je tek kasnije saznao i kako je sve teklo.

Pročitajte: Sve molitve ovog sveta ujedinite se – Bojan i Aleksandra Vasković nikad tužniji

– Nama su tek kasnije kada su je operisali, kada je prošlo nekih desetak – petnaest dana, doktor Slobodan Ilić i njegovi saradnici rekli da je bilo dosta kritično. Negde na pola operacije su razmišljali da li da se vrate nazad. Sačekali su taj trenutak kada je već bilo izvesno da će sve biti dobro da nam to i kažu – iskreno kaže pevač i opisuje šta je radio tokom perioda kad su supruga Sandra i beba Helena bile u bolnici.

– U tom periodu sam bio uglavnom sa decom. Anđelina je išla u školu, Mihajlo je bio tu, bio sam u tom trenutku i otac i majka. Anđelina je bila potpuno svesna, i to je ono najteže kada vidiš dečiju suzu, Sandra je pita: “Šta ti je srećo?”, kaže: “Nešto mi je upalo u oko”, a ona plače, nisu je videli dva meseca… Mihajlo je mali isto, ali eto pregurali smo – ponosno i sa knedlom u grlu završio je Vasković.

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram