svet

July 6, 2014 12:20

By

Epilog krvavog sudara na Ibarskoj magistrali: Povređeni policajac helikopterom prebačen na VMA

Sudar-kamiona-i-marice-policijskog-kombija-saobracajna-nesreca-5

6. jul. 2014. 12:20

Željko Ivić iz Subotice, jedan od dvojice teško povređenih policajaca u jučerašnjem sudaru marice i šlepera na putu Kraljevo-Raška, transportovan je sinoć helikopterom iz kraljevačke bolnice za Beograd, gde će se nastaviti njegovo lečenje.

Zvonko Veselinović, direktor Zdravstvenog centra “Studenica” iz Kraljeva, rekao je da su hirurzi izveli sve hirurške zahvate, kako bi povređeni policajac mogao da bude trasnportovan.

“S obzirom da su bile u pitanju višestruke povrede ruku i nogu, i da je povređeni u bolnicu primljen u teškom stanju, uspeli smo da to stabilizujemo, posle nekoliko sati koliko su trajale operacije, kako bi mogao da bude prevezen na VMA”, rekao je Veselinović.

Nemanja Janković, drugi teško povređeni policajac u sudaru, operisan u toku prethodne noći, i stabilno je.

“Operacija je protekla dobro, iako je imao višestruke prelome. Gipsiran je, i toku današnjeg dana će biti transportovan za Beograd”, kaže Veselinović.

Izvor: Blic

5. jul 2014. 18:10

Jeziva saobraćajna nesreća dogodila se danas na Ibarskoj magistrali u kojem su život izgubile dve osobe, a dve su teže povređene. Do nesreće je došlo kada se marica subotičkih registarskih oznaka sudarila sa kamionom marke “MAN”.  Na licu mesta su preminuli policajac Damir Grubač (34) iz Sombora i pritvorenik Bahtijarević (46) iz Novog Pazara.

Teške telesne povrede opasne po život zadobili su policajci Željko Ivić (36) i Nemanja Janković (34), obojica iz Subotice. Vozač šlepera novopazarskih tablica prošao je sa lakšim povredama ruke.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da će istraga pokazati koji su uzroci sudara.

“Svedoci su izjavili da nije bilo preticanja, već da je policijsko vozilo prešlo na levu stranu puta, i da je došlo do kontakta i teške saobraćajne nesreće”, rekao je Rebić na mestu udesa.

Povređeni su prevezeni u Zdravstveni centar “Studenica” u Kraljevu. Nalaze se u kritičnom su stanju i pretrpeli su višestruke prelome, potvrđeno je RTS-u u toj zdravstvenoj ustanovi.

Od siline udarca ne mogu da se utvrde detalji uzroka udesa. Reč je o čeonom sudaru.  Iz krhotina službene marice čak ni uz pomoć pajsera i poluga nisu uspeli da izvuku povređene. Izvlačenje povređenih osoba trajalo je oko sat vremena.

Saobraćaj na tom delu puta je uspostavljen, ali se se saobraća jednom kolovoznom trakom.

12:00

Na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva dogodio se stravičan udes, kada se policijski kombi direktno sudario sa šleperom.

Dve osobe su poginule, a tri su povređene u sudaru policijske marice sa šleperom, na tridesetak kilometara od Kraljeva prema Raški. Saobraćaj je u prekidu.

U marici je bilo četvoro ljudi, od kojih su teške telesne povrede opasne po život zadobili su policajci Željko Ivić (36) i Nemanja Janković (34), a na licu mesta su preminuli policajac Damir Grubač (34) i pritvorenik Bahtijarević.

Vozač šlepera novopazarskih tablica prošao je sa lakšim povredama ruke.

Saobraćaj je u prekidu i u oba smera formirane su kolone.

Izvor: Telegraf; RTS

Foto:Tanjug/Saša Petrović