Star

23 Oktobra, 2020 20:00

Sve tajne Lunine TRUDNOĆE! Ginekolog otkriva: „Ovo mora da uradi da ne bi IZGUBILA BEBU!”

Vest da je Luna Đogani ostala u drugom stanju odjeknula je kao bomba! Osim čestitki koje budući roditelji primaju svakog dana, mnogi njihovi fanovi sada su zabrinuti kako će Luna podneti trudnoću, s obzirom na to da je operisala cistu na jajniku i da već dve godine pije terapiju.

Ne sme da se izlaže nikakvom riziku!

STAR je pozvao uglednog ginekologa, doktora Milana Krsmanovića, koji je objasnio kako će trudnoća uticati na Lunino zdravlje i da li treba da bude zabrinuta.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Luna Djo (@luna_djogani) дана

Ona je mlada devojka od 24 godine i nije retkost da tako mlade osobe imaju problema sa jajnicima, naprotiv, sve ih je više. Glavni uzrok promena jesu nepravilan život, stres i genetska predispozicija. Pošto je Luna ostala u drugom stanju prirodnim putem i bez problema, sada će morati da promeni život iz korena. Ne mogu reći da je njena trudnoća rizična zbog problema koje je imala, ali baš zbog toga mora se ponašati kao da jeste, što će joj objasniti njen ginekolog. To znači da će verovatno morati da miruje do kraja trudnoće i da se ne izlaže nikakvom riziku. Lekove koje je pila doktor će morati da prilagodi ili da ih promeni kako se ne bi javila neka neželjena dejstva. Ono što je najvažnije jeste da Luna više neće smeti da se nervira i da doživljava nervne slomove jer to može biti pogubno po bebu, odnosno, može doći do spontanog pobačaja u najgorem slučaju. Nije retkost da trudnice izgube bebu ako dožive veliki stres u prvim mesecima trudnoće – kaže doktor Krsmanović i nastavlja:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Luna Djo (@luna_djogani) дана

Ono što je sada najbitnije jeste da Luna spava redovno, minimum 8 sati sna mora imati svakog dana. Takođe, mora redovno da se hrani i da jede dosta voća i povrća. Dobiće ona od doktora vitamine da pije, ali to nije dovoljno ukoliko ne unosi i hranjive namirnice u prirodnom obliku. Ono što bih želeo da naglasim jeste da nikako ne treba da se plaši trudnoće, već samo da sluša sve savete lekare i da se pridržava terapije koju joj odrede. Mlada je žena i sve će biti u redu ako izbegava stres i čuva sebe i svoje zdravlje – završava poznati ginekolog.

AUTOR: STAR

FOTO: ATA IMAGES