Star

17 Januara, 2022 10:00

Svet ga naziva „luzerom“! A evo 20 razloga zašto je Novak najbolji igrač sveta!

Nikada nećemo saznati kako bi se završilo tenisko Otvoreno prvenstvo Australije 2022. godine, u muškoj kategoriji da se pandemija korona virusa nije desila. Priželjkivani kraj drame u Australiji po kome najbolji igrač sveta dobija pravo ostanka u toj zemlji i osvaja 10. pehar u Melburnu nije se dogodio, jer je tročlano veće jednoglasno donelo presudu da se ne poništi rešenje o ukidanju vize Novaku Đokoviću koje  je doneo ministar za migracije Aleks Hok zbog navodne „zabrinutosti za javno zdravlje“.

novak djokovic

Ivan Vučićević

Kako saznajemo, Savezni sud Australije je Novaku Đokoviću naložio da za sudske troškove plati 500. 000 australijskih dolara. Odmah po saopštenju odluke Novak Đoković je u policijskoj pratnji otišao na aerodrom, odakle je uhvatio avion za Dubai. Prvi reket sveta je pre odlaska iz zemlje poprilično iscrpljen i umoran rekao da je razočaran presudom, i da je prihvata.

-Uzeću malo vremena da se oporavim pre nego što budem dalje komentarisao. Izuzetno sam razočaran odlukom suda da odbije moj zahtev, što znači da ne mogu da ostanem u Australiji i učestvujem na Australijen Openu. Poštujem odluku suda i sarađivaću sa relevantnim vlastima u vezi sa odlaskom iz zemlje – rekao je Đoković.

novak djokovic

ATA/IMAGES

Najbolji igrač planete je zatim dodao da mu je neprijatno što je prethodnih nedelja bio u centru pažnje i da se nada da će sada svi biti koncentrisani na tenis i na turnir koji voli.

-I na kraju, želim da se zahvalim porodici, prijateljima, navijačima i mojim sunarodnicima na stalnoj podršci, Svi ste mi bili veliki izvor snage – izjavio je Novak.

ATA/IMAGES

Nakon višesatnog leta Đoković je stigao u Dubai gde su ga kao pravog pobednika dočekali navijači. Iako su poslednji dani za njega bili veoma naporni, on je ipak imao strpljenja za sve ljude koji su mu prilazili  kako bi se fotografisali sa njim. Kako dalje saznajemo, srpski teniser se nakon presedanja ukrcao u avion za Beograd, gde će stići nakon 11 dana pravne i naporne borbe za nastup na Australijan Openu.

Kako se dobra vest daleko čuje, a loša vest još dalje, očekivane su reakcije u svetu u vezi deportacije Novaka Đokovića, pa tako jedni nazivaju Novaka „gubitnikom“ dok ga drugi nazivaju pobednikom, i liderom slobodarskog naroda.

Ovaj sportski skandal 21. veka izazvao je poput prave medijske detonacije i globalnu podelu mišljenja oko kojeg se ljudi po društvenim mrežama sukobljavaju. Izdvajamo 20 razloga zašto je Novak najbolji na svetu. Novak Đoković pomogao je ljudima kako u svojoj državi tako i u svetu, pa i zemlji iz koje je deportovan.

20. razloga zašto je Novak najbolji na svetu!

1. Donirao je 1.000.000 evra italijanskim bolnicama za borbu protiv korona virusa.
2. Donirao je 1.000.000 evra srpskim bolnicama za borbu protiv korona virusa.
3. Donirao je novac Španiji za borbu protiv korona virusa.
4. Donirao je novac Australiji kada se borila protiv šumskih požara.
5. Donirao je sredstva programima za siromašnu decu u Melburnu.
6. Kupio CT skener za beogradsku bolnicu „Dragiša Mišović“.
7. Iznajmio privatni avion za prevoz devojčice sa retkom bolešću na lečenje u SAD.
8. Donirao je 1.000.000 dolara Australijan openu u korist juniora.
9. Donirao je 500.000 evra za borbu protiv poplava u Srbiji.
10. Donirao je 110.000 eura za borbu protiv poplava u Bosni i Hrvatskoj.
11. Prikupio je 1.500.000 dolara za oštećene vrtiće.
12. Donirao je milione evra za obrazovanje siromašne dece od trinaest godina.
13. Platio je zimski trening 15 srpskih tenisera.
14. Bori se za interese igrača širom establišmenta.
15. On je uzor mladima zbog svog zdravog načina života i ishrane.
16. Uzor je po svom karakteru i mentalnoj izdržljivosti.
17. Uzor je po svom marljivom radu i samodisciplini.
18. Igra svaki turnir protiv protivnika i publike.
19. Dominirao je terenom i protiv Nadala i protiv Federera, igrao je celu svoju karijeru u Nadalovoj i Federerovoj eri.
20. Nije se dao zastrašiti i postao je heroj.

„ČAST JE ŽIVETI U ERI NOVAKA ĐOKOVIĆA!“

Naime, Đoković je već 355 nedelja neprikosnoven na vrhu piramide i bez ijedne ubačene loptice u „Rod Lejver“ areni, Australiju je napustio sa 11.051 bodova. Međutim, to što je sprečen da brani prošlogodišnju titulu koštaće ga gubitka 2.000 bodova. Ali u ovom trenutku u ovoj trci za rekorde „belog sporta“, on je ipak pobednik, i kao što je Jelena Karleuša rekla „ČAST JE ŽIVETI U ERI NOVAKA ĐOKOVIĆA!“
U celosti prenosimo poruku podrške Jelene Karleuše:

PRINTSCREEN/INSTAGRAM

-Najgori oblik nepravde je pretvaranje pravde. Ali ovaj čovek nije najbolji svih vremena slučajno. Fascinantna je ova smirenost, ova snaga, ovaj stav, ovaj protok energije. Zar ne vidite? Ovde Univerzum vrti čudnu silu. Čast je živeti u eri Novaka Đokovića, čoveka rođenog da ostavi veliki trag – napisala je Jelena na svom Instagram nalogu.

Pročitajte: Novak Đoković iscrpljen i depresivan! Priznao šta mu je sada preko potrebno!

AUTOR: STAR

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ/PRINTSCREEN/INSTAGRAM/JED JACOBSOHN/