Beč i estrada se oprostili od najstarijeg ugostitelja: Preminuo Zikrija Mujić

Ko je ikada zakoračio u noćni život austrijske prestonice čuo je za ime Zikrije Mujića ili Zikre Ramade, kako se i zvao jedan od najstarijih ugostiteljskih objekata u Beču, a čiji je Zikrija bio vlasnik.

Dok još diskoteke i klubovi nisu postojali, u folkoteci „Ramada“ nastupio je inpozantan broj estradnih imena, kad se pogledaju stare fotografije iz arhive, tu se mogu naći skoro sva najveća imena domaće estrade sa ex YU prostora.

Juče  je na večni počinak Zikriju Mujića (67) na centralnom groblju u Beču ispratio veliki broj rođaka, prijatelja i ožalošćene familije.

Putem društvenih mreža od Zikre su se i neki pevači oprostili, a među njima emotivnom porukom i pevačica Sanja Maletić:

„Danas nas je napustio naš dobri prijatelj…brat…podrška. Čovek koji je svakome na estradi pružio ruku prijateljstva. ZIKRIJA MUJIĆ će ostati u našim srcima kao najbolji gazda u Evropi. Svi imamo uspomene iz Ramade u Beču. Ostaće večni žal za tobom dobri naš prijatelju ali i slike u očima, duši i srcu. Neka je večna slava i hvala nasem Zikri. Bog milostivi neka ti prosti dušu tvoju.“

DJ Krmak, alijas Goran Žižak takođe je na svom Facebook profilu objavio sledeći tekst:

„Laka ti crna zemlja bila Zikro. Jedan od divnih ugostitelja u Beču, poznata Ramada gdje je mnogima bila utočište i spas. Čovjek koji je nahranio mnoga usta kroz decenije. Dalo bi se dugo pisati onaj ko ga je poznavao shvatiće. Kratko ali i jasno mnogo dobar čovjek. Zbogom Zikrija .“

Redakcija portala Svet Plus ovom prilikom želi da izjavi saučešće ćerkama Enisi i Elmi, kao i celoj ožalošćenoj porodici Mujić.

Tekst: Svetlana Nenadović-Glušac

Foto: Arhiva SVET Plusa

Leave A Reply