EKSKLUZIVNO iz Izraela: Sve je spremno za Evroviziju u Tel Avivu (foto + video)

64. po redu Evrovizija koja nosi slogan “Dare to Dream” (Usudi se da sanjaš) odrzaće se po prvi put van granica Evrope i to u Izraelu.

U prvoj finalnoj večeri koja će se u Tel Avivu održati u utorak 14.05 u 21 sat, nastupaće i predstavnica Srbije Nevena Božović sa pesmom “Kruna”, kao i predstavnici Crne Gore, grupa D-Moll sa pesmom “Heaven”.

Srbija i Crna Gora imaće jaku konkurenciju, u grupi od 15 preostalih predstavnika, u kojoj Portugalija i Kipar važe za jedne od favorita.

Nakon sinoćnog tradicionalnog defilea crvenim tepihom, koji je bio ispred muzeja umetnosti (Museum of Art) u Tel Avivu, ovogodišnji ESC je i svečano otvoren bez nemrira i incidenata koje su mediji, zbog političkih nemira u zemlji, prognozirali.

Predstavnici Srbije i Crne Gore su, zahvaljujući odličnoj organizaciji domaćina, pre napornih probi, uspeli da poste i Jerusalim iz kog su se vratili sa prelepim utiscima. Nevena Božović po treći put nastupa na Eurosongu pa se nadamo da će je posluziti sreća da se plasira u veliko finale koje će se održati u subotu 18. maja u 21 sat.

Tekst i foto: Irena Klein

Leave A Reply