Film „Južni vetar“ premijerno u bioskopima Austrije od 9. novembra (video)

Film „Južni vetar“, koji je sa velikim uspehom prikazan na više domaćih festivala, gde je osvojio nagrade ali i simpatije publike, predstaviće se 25. oktobra u beogradskoj „Areni“ uz imponzatnu glumačku, kao i autorsku ekipu koja je radila na ovom ostvarenju.

Nedugo nakon premijere u Beogradu, publika u Beču imaće priliku da film “Južni vetar” pogleda i u glavnom gradu Austrije gde će film premijerno biti prikazan u Beču u petak, 9. novembra, u bioskopu „UCI Kinowelt Millennium City“, sa početkom u 20 časova. Svečanu premijeru će svojim prisustvom uveličati glumci: Srđan Žika Todorović, Miloš Timotijević i Miodrag Radonjić, režiser filma Miloš Avramović, kao i drugi članovi ekipe filma

Film će biti premijerno prikazan bez prisustva glumačke ekipe u „Cineplexx“ bioskopima u Gracu, Lincu, Salcburgu, Insbruku i Filachu, u nedelju, 11. novembra u terminima od 18:00 časova

Reditelj Miloš Avramović koji je ujedno i scenarista sa Petrom Mihajlovićem, pred publiku donosi uzbudljiv akcioni triler sa pričom o dobrom kriminalcu koga jedan pogrešan potez uvlači u krvavu intrigu zbog koje može da izgubi sve.

Priča koja prikazuje Beograd devedesetih sagledana kroz prizmu loših momaka sa gradskog asfalta inspirisana je, prema rečima autora, autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje.

Pored Miloša Bikovića u glavnoj ulozi, u filmu uloge tumače i Miodrag Radonjić, u ulozi njegovog najboljeg prijatelja, kao i poznati glumci starije generacije: Dragan Bjelogrlić, Srđan Žika Todorović, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić, kao i nedavno preminuli Nebojša Glogovac, kome je ovo bila poslednja glumačka uloga.

U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme.

Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu…

Ulaznice za premijerne projekcije su u pretprodaji na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na zvaničnim bioskopskim stranicama.

Foto: Promo

Leave A Reply