Navali narode! Nikad jeftinije reklame sa poznatim facama (foto)

Pandemija virusa korona donela je mnoge promene u svetu, stvorila „novo normalno“ ali se tek sada, nakon sedam meseci od kad je počela pandemija osećaju sve više i veće promene koje su dovele do krize u privredi i ekonomiji.

Kriza se oseća u svim branšama i u svim granama privrede, negde je to više a negde manje izraženo.

U šou biznisu je kriza izraženija, jer su aktivnosti smanjene na minimum. Recimo Holivud je gotovo stao i nema snimanja novih filmova i serija, tu i tamo se samo po nešto snimi, slična situacija je u filmskoj industriji i u Evropi.

Što se muzičke branše tiče, veliki koncerti su zabranjeni, samo na Balkanu ima iznimaka kada su nastupi po klubovima u pitanju i po nekim klubovima u Zapadnoj Evropi gde su se Vlade i Krizni štabovi tih zemalja pobunili protiv takve prakse Gastarbajtera zapretivši visokim kaznama.

Tako da u moru predstavnika estrade koja je samo na Zapadnom Balkanu toliko brojna, nastala je pometnja jer samo neki od njih imaju pozive za retke nastupe ili za romske svadbe po Evropi.

Mnogi su iz nužde ili pak zbog odlične ponude, prihvatili da reklamiraju neke domaće brendove ili usluge.

Međutim, ima onih koji to rade za veći novac i u profesionalno osmišljenim reklamama i kampanjama, a ima i onih koji to rade za siću putem Instagrama u sopstvenoj režiji i sa mobilnim telefonom.

Neko od poznatih, mahom su to veće zvezde, na taj način žele da se zahvale za uslugu svojim frizerima, šminkerima, stilistima ili dizajnerima bez novčane nadoknade, ali ima i onih koji to rade ciljano upravo zbog zarade ili usluge, koja nekad iznos samo par desetina evra ili par stotina.

 

Tako pevačica Jana Todorović reklamira šnajderaj za haljine po meri, Seka Aleksić zubarsku ordinaciju, reklo bi se iz zahvalnsoti. Jedna od retkih koja je odradila profesionalnu reklamu za jedan domaći brend je Slađa Alegro, a to bi moglo da se kaže i za Katarinu Grujić koja je objavila fotke sa seta dok je pravila reklamu za frizerski salon.

Mia Borisavljević je na Instagramu objavila fotku uz koju reklamira ručno pravljenu obuću iz Požarevca, Nikolina Kovač šivene haljine, Nikolija Jovanović reklamira usluge salona i aparata za „pravljenje trbušnjaka“ a „Žena od sultana“ alijas Tijana Milentijević reklamira neki ep na svom mobilnom.

Emina Jahović pravi reklamu za sopstvenmi brend koji je nedavno pokrenula, pro bono – podrazumeva se.

Rijaliti zvezde reklamiraju mahom sve šta im se ponudi. Tako Luna Ðogani kao jedna od najpoznatijih rijaliti faca reklamira sve od kaputa, butika, trenerki i ko zna šta čega sve već.

Jedna od retkih koja baš i ne mora da reklamira proizvode je manekenka Sofija Milošević koja se nedavno porodila i koja reklamirajuci jedan brend dodatno pokazuje da ima savršenu liniju i to samo mesec dana nakon porođaja – a i da ne zaboravimo, Sofiji je to bilo i zanimanje i ranije.

Tekst: Ekipa SVET Plusa

Foto: Screenshot Instagram

Leave A Reply