Restoran „Sofra“ je sinonim za kvalitet i najbolje mantije u Beču!

Pre samo mesec dana Beč je postao bogatiji za još jedan ugostiteljski objekat u kome se služe specijaliteti sa Balkana.

Međutim, ovog puta reč je o lokalu koji  se svojim konceptom izdvaja od onog što ovaj grad već ima u ponudi.

Naime, reč je o restoranu „Sofra“ koji se nalazi na ulici Märzstrasse 48 u 15. bečkom bicirku i koji svojim interijerom u butik stilu, te svojom mešavinom tradicionalnog i modernog nudi ugodan ambijent, a svojim duhom Balkana – prijatnu atmosferu.

Klasični ćevapi, ćevapi na kajmaku, jela sa roštilja, dečiji meni (hot dog i hamburgeri), domaće supe i čorbe, kao i razne pite (meso, zelje, sir i krompir) nalaze se na meniju ovog ušuškanog restorana, a specijalitet kuće su originalne pazarske mantije –  koje su u ponudi samo nedeljom.

Za pite je zadužen pitadžija koji se specijalno za ovu priliku doselio iz Sarajeva za Beč, dok preukusne mantije priprema kuvarica po starom receptu po kome su ih spremale bake u Pazarskom kraju.

O tome kako je došao na ideju da otvori ovakav jedan lokal, razgovarali smo sa vlasnikom „Sofre“ Edom Šahovićem, koji se i ranije bavio gastronomijom, ali i koncertnim delatnostima:

„Ja sam već držao restoran, samo što je on bio sa konceptom  grčke i mediteranske kuhinje, tako da je otvaranje „Sofre“ sa specijalitima Balkana bio nekako logičan potez. U ovom projektu imam pojačanje, naime reč je o mom dugogodišnjem prijatelju Arvedinu Terziću, bivšem fudbaleru austrisjke lige, kome je ovo prvi put da se našao u ugostiteljstvu. Mi smo sjajan tim, iako je on travnati teren zamenio gastronomijom, odlično se snalazi u tome” – uz osmeh nam je rekao Edo.

„Moje bake i majka su spremale mantije, to je specijalitet mog kraja, a kao biznis su dobra ideja jer kako se ispostavilo – potražnja je velika. Reč je o tradicionalnom jelu čija je priprema veoma komplikovana i zahteva puno vremena, tako da ih savremene žene i mlade domaćice ne prave – ali je zato „Sofra“ tu da svim ljubiteljima ovog specijaliteta – nedeljom spremi  i posluži mantije – rekao nam je Edo kako je došao na ideju o toliko traženim mantijama.

Restoran „Sofra“ uskoro startuje sa kućnom dostavom svojih specijaliteta u čitavom Beču.

 

Restoran Sofra

Adresa: Märzstrasse 48, 1150 Wien

Radno vreme: od ponedeljka do petka 09:00 – 21:00 / subotom, nedeljom i praznikom od 10:00-21:00 časova

Informacije i rezervacije na: 0664 996 24 669

Facebook: sofra_cc

Tekst i foto: Ekipa SVET Plusa

Leave A Reply