Smehotresno! Pogledajte spot za pesmu „Pomozi im dragi…“ o muzičarima iz Beča (video)

Za vreme pandemije mnogi umetnici i muzičari bili su nadahnutiji za stvaralački rad više nego što su to obično, jer su u svakodnevnici rastrzani između svirki i nemaju vremena da budu kreativni.

To je bio i slučaj sa Miletom Paštarom koji je uz pomoć svojih ovdašnjih kolega muzičara napravio pesmu „Pomozi im dragi…“ čija je ekranizacija nedavno predstavljena javnosti.

Reč je o muzičarima koji žive, rade i stvaraju u Beču, od kojih su neki i akademci ali su sa vremenom počeli da se bave klubskim svirkama, te svako ko je ikada zakoracio u noćni život glavnog grada Austrije morao je bar nekada i negde da ih vidi i čuje.

Tekst za pesmu napisao je Mile Paštar, muziku su radili Željko Kovačević, Božidar Radenković i Mile, dok su za aranžman bili zaduženi Željko i Božidar.

U pesmi se pominju ali i likom u spotu pojavljuju: Mile Paštar, Bane Reljić, Željko Reljić, Ivana Nikolić, Danijela Kukić Daca, Željko Kovačević, Dragan Tomic Pirke, Miša Milanović, Božidar Radenković Boki, Vladimir Milenković, Deejay Angelo, Milan Paleznica i Jovan Paštar.

Pesma je šaljiva, u fank maniru, pomalo podseća na rad Ramba Amadeusa iz devedesetih, ali na kraju pesme slušaoce očekuje iznaneđenje – tako da obavezno pesmu poslušajte do kraja i podelite vaše mišljenje sa nama.

Tekst: Svetlana Nenadović-Glušac

Leave A Reply