Vojvođanski fruštuk u Beču – Al´ se nekad dobro jelo baš… (foto + video)

Proteklog četvrtka Turistička organizacija Vojvodine predstavila je svoju bogatu turističku ponudu u Beču gde je održana manifestacija „Dani Vojvodine“, u organizaciji i prostoru „Idea House“ nedaleko od bečke opere.

Ova manifestacija sastojala se iz dva dela, prvi deo pod nazivom „Vojvođanski fruštuk“ koji je održan u jutarnjim satima, i nakon pres konferencije na kojoj su se prisutnima obratili Nataša Pavlović, direktorka TO Vojvodine i Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine, posetioci su imali priliku da probaju tradicionalni vojvođanski „fruštuk“ sačinjen od mnoštva specijaliteta tog podnevlja.

Drugi deo manifestacije nosio je naziv „Vojvođansko veče“ , na kome je u toku večeri prodefilovalo mnoštvo internacionalnih zvanica, prisutne je zabavljao tamburaški orkestar koji je dočarao atmosferu vojvođanske ravnice, dok su na se na ogromnom švedskom stolu našli mnogobrojni specijaliteti, uračunavajuci i tipične „Šnenokle“.

Svoju raznovrsnu turističku ponudu predstavile su i lokalne turističke organizacije Subotice, Inđije, Sremskih Karlovaca, kao i brojni privrednici i gastronomi, vinarije „Zvonko Bogdan“ i „Kiš“, čarda „Bata Pežo“, „Salaš 137“ i drugi.

Vojvodina nudi šarenoliku ponudu, te pored Novog Sada, jezera Palić, posete manastirima na Fruškoj gori, sve popularnijim salašima i vinarijama, festivalu „Exit“, glavni grad Vojvodine Novi Sad poneće u narednom periodu dve titule i to: „Omladinska prestonica Evrope“ 2019. i “Evropska prestonica kulture” 2021. godine.

Vojvođansko veče u organizaciji Turističke Organizacije Vojvodine i Idea House

Posted by Svet plus – Osterreich on Четвртак, 18. октобар 2018.

Tekst i foto: Svetlana Nenadović Glušac

Leave A Reply