Tajna Žike Jakšića svet novine svet portal
Svet

June 9, 2024 14:15

By

Žika Jakšić otkrio tajnu srećnog života: Njegove savete treba upamtiti, svi to možemo

Tajna Žike Jakšića za srećan život krije se u jednostavnim stvarima

Žika Jakšić za sebe kaže da srećan čovek. Osim uspešne muzičke karijere, veoma je popularan kao producent i voditelj muzičke emisije “Nikad nije kasno”, a sa sinom Andrijom ponosni je vlasnik vinarije.

Tajna Žike Jakšića svet novine svet portal

Ata images

Tajna Žike Jakšića za srećan život

Iako mnogi misle da je Žika u životu imao mnogo sreće kako u karijeri tako i u životu, tajna Žike Jakšića za uspeh krije se u jednostavnom razmišljanju, a njegova životna filozofija je veoma zdrava i praktična.

“Ja sam uvek srećan, vodim računa i trudim se da uvek budem srećan. Mislim da je tajna u tome da čovek uskladi svoje želje sa realnim mogućnostima. Nesrećni su ljudi koji ne znaju da usklade to i pred sebe postavljaju velike ciljeve koji nisu realni. Ne mogu da sagledaju sebe, precene se, misle da mogu više ili se pak nadaju da nešto može da se desi. Ništa neće da se desi!” objasnio je Žika u emisiji “Šta sam tebi i
ko sam sebi” i nastavio:

“Naša sreća u životu zavisi isključivo od naših odluka . Dakle, mi svaki dan pravimo neke odluke, veće ili manje. Manjih odluka imamo na hiljade. Da li ću u ovom trenutku da uzmem ovu čašu, ili neću. Ali život zavisi od kvaliteta većih odluka. Što više dobrih odluka, život će vam biti bolji. Što više loših odluka, imaćete lošiji život. Nikave veze to nema sa srećom.

Tajna Žike Jakšića svet novine svet portal

Rajko Ristić

Mi kreiramo naš život. Nama je Bog dao da odlučimo, a naš je problem što mi često odlučujemo pogrešno. A kako odlučujemo pogrešno? Tako što donosimo odluke iz emocija. Većina naših odluka je iz emocija i takve odluke definišu naš život. I obično su pogrešne, nevezano da li dolaze iz najlepših emocija, iz lepog dela našeg bića ili ih donosimo iz onog drugog dela našeg bića kada smo povređeni i ljuti. I jedna i druga odluka koja se donese iz emocija obično je pogrešna. A mi posle kažemo nismo imali sreće,” rekao je Žika.

Pročitajte Žika Jakšić zaljubljen kao nikad pre – Otkrivamo ko je njegova nova devojka i šta je voditelj zbog nje učinio

Žika kaže da je i on imao mnogo pogrešnih odluka, ali da ga Bog čuva. Objasio je i zašto:

“Kad imaš časnu nameru, kad radiš ne zarad svog sebičnog dobra koristi, nego iz pravde, pa ako je i odluka iz emocija može da se desti da ti Bog pomogne”, priznao je Žika u pomenutoj emisiji.

Tajna Žike Jakšića svet novine svet portal

Ivan Vučićević

Inače, malo je poznato da je želja Žike Jakšića posle završene srednje škole bila da upiše studije psihologije, ali pošto mu je prosek za malo bio ispod crte, postao je sudent Fakulteta fizičke kulture.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Rajko Ristić, Ivan Vučićević