scandal

15 Marta, 2018 18:40

Tanja Vojtehovski se izvinila celoj Srbiji a EVO I ZBOG ČEGA!

Mladić Milan Jevđić otvorio je srce u prošloj epizodi emisije „Život priča“, a posle optužbi njegovih poznanika Srbija se podelila na one koji ga podržavaju i na one koji ga osuđuju.

Svi su bili na njegovoj strani, dok se u jednom trenutku nije javio njegov „dobrotvor“ tvrdeći da je Milanu pomagao četiri godine.

Nakon toga su optužbe na njegov račun počele da se nižu, od toga da ima problem sa alkoholom i kockom, do toga da je krao i novac koji je dobijao za goli opstanak trošio na provode, putovanja i kafane.

Tanja Vojtehovski se na početku emisije „Život priča“ obratila gledaocima i pročitala je saopštenje redakcije i TV Prva povodom epizode koja je izazvala buru različitih, uglavnom suprotsavljenih, stavova i emocija, pišu „Novosti“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Prilikom pripreme svake od emisija ‘Život priča’, sagledavaju se svi aspekti priče, proveravaju se i istražuju sve činjenice i okolnosti do kojih je novinarskim radom moguće doći. Činjenica je da je suština priče o Milanu Jevđiću priča o momku u ranoj mladosti, koji ceo život živi bez ljubavi i podrške roditelja. Da je oslonjen sam na sebe i prinuđen da se sam snalazi u životu. Da, kao i veliki broj dece u Srbiji, se sa borbom za egzistencijom upoznao mnogo ranije nego što bi ijedno dete trebalo ikada.

Pa, ipak, Milan je student pete godine studija medicine. I, ono što mu niko ne može osporiti – to je samo i isključivo njegov uspeh. Milan Jevđić ni jednog trenutka nije osporio da je dobijao finansijsku pomoć od nekih ljudi. Predočeno nam je da je dobijao pomoć od dr Pavlovića koja je bila uslovljena u šta smo se i uverili uvidomu prepisku i u ličnom kontaktu novinarke ‘Život priča’ sa dr Pavlovićem. Razloge zbog kojih je dr Pavlović odlučio da mu pomogne, načine na koje je sagledavao pomoć i očekivanja koja je imao kao uslove za pomoć, nećemo komentarisati.

Takođe nam je tokom pripreme emisije predočeno da je jedno vreme dobijao pomoć od gospođe Vesne Popov. Predočeno nam je da je pomoć od Vesne Popov prestala iz opravdanih i ličnih razloga pre izvesnog vremena. Gospođa Popov se obratila javnosti nakon emitovanja i predočila da njena pomoć nije prestala nego da je trajala do februara ove godine, doduše u smanjenom obliku. Kako nismo proverili ovu informaciju, smatramo to našom omaškom i propustom dužne novinarske pažnje i zbog toga se izvinjavamo gledaocima.

Isto tako smo svesni da se putem društvenih mreža i drugih medija plasira velika količina lažnih informacija o ovoj priči za koje ekipa emisije zna i stoji iza toga da nisu tačne. Na kraju, ovo je priča o dečaku napuštenom od roditelja koji je i pored svih nedaća odlučio da završi težak fakultet i da nastavi da živi od svog rada. Milana nisu napustili samo roditelji, ostao je bez podrške sistema koji bi trebalo da se brine o ovakvim slučajevima i naravno nije usamljen i to znaju svi oni koji su prinuđeni da žive ili da se leče uz tuđu pomoć. Ekipa emisije ‘Život priča'“, pročitala je voditeljka Tatjana Vojtehovski.

AUTOR: scandal!

FOTO: printscreen