svet

October 13, 2013 21:25

By

Teen Talk 2013: Zvezde muzičkih rijalitija na Bravo konferenciji!

teen talk 1

Ušli smo u poslednju nedelju priprema za “Teen Talk“, konferenciju magazina Bravo o društvenim, kulturnim, konzumentskim i komunikacijskim potrebama i očekivanjima generacije od 13 do 19 godina, a naši današnji sagovornici učesnici su panel-diskusije pod nazivom “5 minuta slave: U čemu je magična privlačnost muzičkih rijalitija”.

Kristina Kovač, proslavljeni kompozitor i producent, na “Teen Talk” dolazi kao članica žirija dugoočekivanog muzičkog rijalitija RTV Pink “X Faktor”: “Očekujem da će mladi ljudi biti aktivni učesnici u diskusiji o muzičkim rijaliti šouovima, i postaviti ključna pitanja nama koji smo bili ili jesmo deo nekog od muzičkih rijalitija u Srbiji. Meni interesantno pitanje jeste: zbog čega muzički rijaliti u Srbiji još uvek nije iznedrio nijednu zvezdu? Radujem se dijalogu!”

teen talk 2

Najmlađa učenica konferencije, 13-godišnja Emilija Đonin iz Vršca, koja je stekla simpatije publike u finalu treće sezone emisije RTS “Ja imam talenat”, dala nam je sledeću izjavu: “Želim da se zahvalim na prilici da učestvujem u ovom inovativnom projektu, kao i na mogućnosti da s ovoliko učesnika približim odgovore na često postavljana pitanja tinejdžera. Takođe, veliko mi je zadovoljstvo da budem deo ‘Teen Talka’ kao najmlađi učesnik. Nadam se da ćemo uspeti da približimo ’5 minuta slave’ i u pravom svetlu prikažemo dobre strane svega toga, ali i da prisutnima prenesemo u čemu je čar muzičkih rijalitija. Veoma sam počastvovana što imam priliku da upoznam neke od značajnih ličnosti naše muzičke scene poput Kristine Kovač,Vukašina Brajića i Sare Jovanović.”

Doajen srpske muzičke kritike Petar Janjatović dolazi na “Teen Talk” da nam prenese iskustva stečena tokom rada u žiriju muzičkog TV takmičenja “Idol”, koje se emitovalo na BKTV od 2003. do 2005. godine. “Zapravo, ja i dalje ne shvatam u potpunosti globalnu popularnost muzičkih rijaliti programa. I to je atraktivno novim generacijama već više od pola veka. E, pa nadam se da će mi posle učešća na panelu to biti jasnije. Posebno ako i publika bude uključena u razgovor.”

teen talk 3

Svoje utiske o “Teen Talku”, izneo nam je i Vukašin Brajić, osvajač drugog mesta u regionalnom talent-showu “Operacija Trijumf” (2008) i predstavnik BiH na Pesmi evrovizije u Oslu 2010. godine: “Da budem iskren, nisam očekivao ovako ozbiljan program. Prijatno sam iznenađen. Na ‘Teen Talku’ pokrivene su SVE goruće teme tinejdžerskog doba i jako mi je drago što sam deo ovog projekta. Zaista to mislim i jedva čekam konferenciju.”

teen talk 4

Saru Jovanović, finalistkinju “Prvog glasa Srbije” i predstavnicu Srbije na ovogodišnjem Evrosongu u okviru vokalne grupe Moje 3, uhvatili smo između dve probe za novi projekat Prve TV “Tvoje lice zvuči poznato”, a mlada zvezda nam je tom prilikom kratko izjavila: “Prvi put učestvujem u ovakvoj vrsti konferencije i drago mi je što ću podeliti moje iskustvo sa svima koji će biti prisutni tog dana.”

Da podsetimo, diskusija pod nazivom “5 minuta slave: U čemu je magična privlačnost muzičkih rijalitija” na programu je 17. oktobra u 16.20 sati, a moderator ovog panela je novinar magazina Svet & Style Dragan Kecman.

Sve detalje o konferenciji kao i kontakte za prijavu učešća možete pronaći OVDE.

Biografije učesnika konferencije možete pročitati OVDE.

Tekst: Life Content