tiramisu po receptu Jelene Gavrilović svet novine svet portal
Svet

January 12, 2025 13:00

By

Sočna i ukusna poslastica: Jelena Gavrilović podelila recept za kolač koji je idealan za sve prilike

Tiramisu po receptu Jelene Gavrilović lako se pravi

Bogata italijanska kuhinja nudi mnoge specijalitete i poslastice, a tiramisu nije izuzetak. Kremast i ukusan, ovaj kolač vrlo rado prave i naše domaćice, jer je veoma jednostavan za pripremu.

tiramisu po receptu Jelene Gavrilović svet novine svet portal

Getty Images

Tiramisu po receptu Jelene Gavrilović –  Odličan desert za svaku priliku

Iako priznaje da ne provodi puno vremena u kuhinji, glumica Jelena Gavrilović kada odluči da nešto napravi onda to bude izuzetno ukusno. Preferira jednostavne recepte, a tiramisu po receptu Jelene Gavrilović morate probati jer se lako pravi, a ukus je fantastičan.

Tradicionalni tiramisu je dezert koji podseća na puding – obično se sastoji od patišpanja ili piškota potopljenih u liker, poređanih između bogatog fila i rendane čokolade. Tiramisu je prvobitno pravljen od laganog krema, ali poslednjih godina koristi se sir mascarpone.

Sastojci:

– 125 grama šećera u prahu
– 2 jaja ( možda treba dodati još jedno zbog boje)
– 450 grama maskarpone sira
– par kapi limunovog soka
– 200 ml slatke pavlake za kuvanje
– piškote
– kafa
– malo ruma

tiramisu po receptu Jelene Gavrilović svet novine svet portal

Instagram printscreen

Priprema:

U jednoj činiji najpre umutite mikserom žumance sa šećerom u prahu. Dodajte maskarpone sir, pa mutite, te dodajte 200 ml slatke pavlake. U drugu činiju umutite belanca sa šećerom i dodajte par kapi limuna. Sve mutite dok smesa ne postane homogena. Piškote umačite u kafu u koju možete dodati malo ruma.

tiramisu po receptu Jelene Gavrilović svet novine svet portal

Pexels

Jelena tvrdi da su tri sekunde idealno vreme koje treba utrošiti za umakanje piškota u kafu kako bi bile savršeno natopljene i ne bi se raspale. Ređajte fil, prvo piškote pa opet fil – piškote. Kolač stavite u frižider da se stegne. Trebalo bi da stoji bar tri sata, po mogućnošću preko noći.

Još recepata poznatih možete pročitati OVDE.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Instagram, Getty Images, Pexels